رماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟
رماتیسم مفصلییا آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی است. در بیماریهای خودایمنی، سیستم ایمنی به بافتهای خود حمله میکند. بیماری روماتیسم مفصلی موجب التهاب، درد و تورم مفاصل بدن میشود.
آرتریت روماتوئید یک بیماری ارثی نیست. محققان بر این باورند که برخی افراد دارای ژن هایی هستند که آن ها را مستعد بیماری می کند. افراد دارای این ژن ها به طور خودکار دچار آرتریت روماتوئید نمی شوند. معمولا یک “محرک” مانند عفونت یا فاکتور محیطی وجود دارد که ژن ها را فعال می کند. در هنگام مواجهه بدن با این محرک، سیستم ایمنی به طور نامناسب پاسخ می دهد. سیستم ایمنی به جای محافظت از مفصل شروع به تولید موادی می کند که به مفصل حمله می کند. این همان اتفاقی است که ممکن است به ایجاد آرتریت روماتوئید منجر شود.
رباط ها و کپسول های مفصلی از ساختارهای موثر حمایتی کم تری برخوردار هستند. فرسایش غضروف مفصلی، همراه با تغییر رباط، به دفورمیتی و کنتراکچر منجر می شود. همراه با پیشرفت بیماری، درد و دفورمیتی افزایش می یابد.
همچنین علت روماتیسم مفصلی حمله کردن سیستم ایمنی به لایه داخلی غشاء مفصل یا غشاء سینوویال (لایه غشاهای پیرامون مفصل) است. نقش معمول سیستم ایمنی بدن حفاظت از ما در برابر عفونتها میباشد.
علائم آرتریت روماتوئید
درد، سفتی صبحگاهی، تورم و علائم سیستمیک متدوال هستند. سایر علائم آرتریت روماتوئید عبارتند از:
- تورم، درد و سفتی در مفصل، حتی در هنگام عدم استفاده از آن
- احساس گرمی اطراف مفصل
- دفورمیتی ها و کنتراکچرهای مفصلی
- علائم در سرتاسر بدن، مانند تب، از دست دادن اشتها و کاهش انرژی
- ضعف ناشی از کمبود تعداد گلبول های قرمز خون (آنمی)
- ندول ها یا توده ها به ویژه اطراف آرنج
- درد در پا، بونیون و انگشتان چکشی همراه با بیماری طولانی مدت
بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید شدید معمولا دارای درگیری چند مفصل در دست، بازو، پا و انگشتان هستند. مفاصل ستون فقرات گردنی نیز ممکن است درگیر شوند.
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021