رژیم غذایی قبل از عمل چیست؟
بیمارانی که وزنشان بسیار کم است اگر یک یا دوهفته قبل از عمل تحت رژیم غنی از پروتئین و کالری قرار داده شوند مفید است. این رژیم به شکل مایع نرم و یا معمولی تنظیم می گردد. اگر عمل جراحی به دلیل بدی وضع تغذیه بیمار به تعویق افتد متخصص تغذیه و پرستار بایستی برای بهبود وضع تغذیه بیمار بیش از پیش بکوشند. در این مورد لازم است از غذاهایی استفاده شود که حاوی حداکثر مواد مغذی در حجم کم بوده و در دفعات متعدد و مقادیر کم برای بهتر به مصرف رسیدن آن در بدن به بیمار تغذیه شود. برای افزایش پروتئین دریافتی می توان از پودر شیر به ویژه شیر بدون چربی زرده یا سفیده ی تخم مرغ در یک لیوان شیر استفاده نمود . اگر بیمار قادر به خوردن گوشتهای دیگر نمی باشد می توان از عصاره ی صاف شده گوشتهای کاملا پخته استفاده کرد.
برای افزایش میزان کربوهیدرات می توان از نوشابه های شیرین یا آب میوه ی مخلوط با گلوکز یا از انواع کراکر و نان استفاده شود تا ذخیره کافی از گلیکوژن در بدن تامین گردد.گرچه ممکن است مصرف بیش از حد چربی و قند حالت تهوع در بیمار به وجود آورد ولی می توان برای افزایش انرژی از کره همراه با غذا یا از خامه تازه در شیر در صورت تحمل بیمار استفاده نمود.
معمولا غذا و مایعات تا شب قبل از عمل به بیمار داده می شود ولی بهتر است معده بیمار قبل از انجام بیهوشی برای جلوگیری و کاهش موارد استفراغ و خطر بسته شدن راه تنفس در نتیجه گیر کردن غذا در حال استفراغ خالی نگه داشته شود.
اگر عمل جراحی روی دستگاه گوارش باشد باید 2 تا 3 روز قبل از عمل به بیمار رژیم محدود از باقیمانده تجویز گردد. در موارد حاد ناراحتیهای مربوط به حفره شکمی مانند آپاندیسیت یا کوله سیستیت تا زمانی که حالت تهوع استفراغ درد و نفخ برطرف نشده است برای جلوگیری از خطر پریتونیت هیچ غذایی داده نمی شود و به جای آن از تغذیه با لوله رژیمهای فرمولهتغذیه از ورید های سطحی و تغذیه کامل وریدی استفاده می شود. تهیه کننده دکتر شهزاد محمدیان متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021