کدام آجیل را باید به رژیم غذایی اضافه کرد؟
نوع مغز دانهای که انتخاب میکنید، چندان اهمیت ندارد. اغلب آنها حاوی مواد مغذی با کیفیت هستند و میتوانند بر سلامت بدن تأثیر مثبت داشته باشند.
این مواد تامین کننده ی مواد مغذی متعددی از قبیل پروتئین،آهن،روی ،کلسیم،پتاسیم،سلنیوم،...میباشد
در سراسر جهان این مواد کاربردهای سنتی متعددی دارند.درطب چینی،نوشیدنی تهیه شده از بادام زمینی برای آرام کردن سرفه و خس خس سینه مصرف میشود
در طب هندی،عقیده برآن است که بادام توانایی ذهنی و روحی فرد را شمل میدهد،پسته برای ناراحتی های ریه و به صورت خام و بدون نمک برای بند آوردن خونریزی استفاده میشود.نوشیدنی که از پوست آن درست میشود برای مبتلایان به فشار خون به کار میرود.در طب چینی از گردو برای افزایش نیروی جسمی و توانمند شدن قوای ذهنی استفاده میکنند
آجیل منبع غنی از این مواد غذایی است:
اسید چرب امگا ۳
چربی تک غیراشباع و چربی چند غیراشباع
فیبر غذایی
ویتامین آ، ب و ای
مواد معدنی (پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن)
استرولهای گیاهی
فواید خاص آجیل
تقویت سیستم ایمنی/کمک به رشد/کمک به درمان بالا بودن کلسترول/کمک به پیشگیری بیماری قلبی/پیشگیری از پوکی استخوان
بادام:
بادام دارای نشاسته، پروتئین ،کلسیم،فسفر،آهن و نیاسین، قند و مقدار زیادی اسید چرب است. بادام را میتوان به عنوان یکی از بهترین مغز دانهها در نظر گرفت چرا که موجب کنترل میزان کلسترول بدن میشود و سلامت سیستم قلبی عروقی را حفظ میکند.
فندق:به طور کلی مواد مغذی آن شبیه به بادام میباشد ولی کالری تیامین و چربی آن بیشتر از بادام ولی پروتئین کلسیم ،فسفر و آهن و نیاسین آن کمتر از بادام است
از آنجایی که فندق حاوی فولیک اسید است، یک ماده غذایی مفید برای زنان باردار محسوب میشود. این مغز دانه از بیماری قلبی جلوگیری میکند و حجم فیبر موجود در آن احساس سیری را برای مدت طولانیتری نگه میدارد. فندق مقدار زیادی ویتامین ای دارد و میتواند عوامل مربوط به بیماری قلبی را کاهش دهد.
بادام زمینی: بادام زمینی در حقیقت از خانواده بقولات محسوب میشود ولی اغلب افراد آن را به عنوان آجیل میشناسند. بادام زمینی ترکیباتی از جمله فولیک اسید، پروتئین با کیفیت بالا و ایزوفلاون دارد. این ماده غذایی برای سلامت قلب مفید است و از کمخونی جلوگیری میکند.
پسته:از نظر مواد مغذی شباهت زیادی به بادام را دارد فقط میزان آهن و تیامین آن بیشتر از بادام است
پسته یک میان وعده مناسب برای جلوگیری از گرسنگی در بین وعدههای اصلی غذایی به شمار میرود. این ماده خوراکی حاوی آنتیاکسیدان و اسید چرب سالم است و احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن و دژنراتیو را کاهش میدهد.
گردو:گردو سرشار از مواد مغذی مفید به ویژه روی میباشد که بسیار مفید برای رشد،تنظیم سطح کلسترول خون ،اختلالات قبل از قاعدگی،مقابله با عفونت،رفع خشکی و کم آب شدن بدن میگردد
گردو به عنوان منبع غنی از اسید چرب امگا ۳ شناخته میشود. این آجیل میتواند ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و عوامل مربوط به آن مانند فشار خون بالا و جریان خون در سیستم قلبی و عروقی را کاهش دهد. این خوراکی به کاهش التهاب و در نتیجه جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن نیز کمک میکند.
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021