برای افراد مبتلا به تبخال ، تغذیه مطلوب و کاهش استرس احتمالا به کاهش تکرر و شدت عفونت ها کمک می کند. احتمالا نسبت رژیم دو اسید آمینه بر عفونت تبخالی تاثیر می گذارد. دریافت زیاد آرژنین رشد ویروس را سرعت می بخشد( ویروس تبخال برای رشد به آرژنین نیاز دارد) ، در حالیکه دریافت بیشتر لیزین رشد را به ویژه از طریق کم کردن مقدار آرژنین در دسترس برای ویروس، مهار می کند. بنابراین رژیم غنی از لیزین و فقیر از آرژنین می تواند به کاهش عود وشدت عفونت های تبخالی کمک نماید. غذاهایی که به ویژه نسبت آرژنین به لیزین آن ها بالاست و افراد مبتلا به تبخال عود کننده باید به طور معمول از آن ها پرهیز کنند عبارتند از:
مغز ها (به ویژه بادام، فندق، بادام زمینی و پسته)
شکلات
دانه های روغنی و برخی غلات (گندم و جو دوسر)
کشمش و ژلاتین
مکمل های توصیه شده :
لیزین :
همراه با لیزین تکمیلی، دریافت غذاهای غنی از آرژنین را کم کنید. ممکن است شدت و تکرر بروز را کم کند. مقدار توصیه شده 500mg در روز برای کمک به پیشگیری از عود و 4-2g در روز در طی عفونت حاد می باشد.
ویتامین C :
کارکرد ضد ویروسی دارد و احتمالا از شدت می کاهد و طول دوره عفونت های عود کننده را کوتاه می کند. مقدار توصیه شده 500-250 mg در روز برای کمک به پیشگیری از عود، 1g در روز برای کمک به درمان عفونت حاد می باشد.
ویتامین E :
احتمالا به کاهش درد کمک کرده و بهبودی را تسریع می بخشد. مقدار توصیه شده یک کپسول از ژل نرم حاوی 400-100mg که می توان آن را سوراخ کرد و محتویات را چند بار در روز روی تاول ها مالید.
روی :
کارکرد ضد ویروسی دارد و احتمالا به کاهش شدت و کوتاه کردن طول دوره عفونت های عود کننده کمک نماید. مقدار توصیه شده 30-15mg در روز برای کمک به پیشگیری از عود، 100-60mg در طی عفونت های حاد می باشد.
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021