دوران سالمندی به سنین بالای 60 سال اطلاق می شود گرچه تغییرات سالمندی ممکن است از سال ها قبل آغاز شود. اما مهم نگرش ما به سالمندی است. سالمندی نه یک بیماری نه یک پدیده طبیعی است که از لقاح شروع میشود و با مرگ پایان می یابد . از سالمندی نمی توان پیشگیری کرد اما حفظ سلامت در سنین سالمندی به عادات و شیوه زندگی افراد در طول زندگی بستگی کامل دارد. تغییرات یالمندی تحت تاثیر حوادث زندگی بیماری های ژنتیک و عوامل اجتماعی اقتصادی و روش زندگی قرار دارد. بنابراین سن فیزیولوژیک منعکس کننده وضعیت سلامت است. فاکتورهای شیوه ی زندگی که به نظر می رسد سن فیزیولوژیک را تحت تاثیر قرار می دهند عبارت است از کافی بودن نظم خواب، مصرف متعادل غذا و تغذیه صحیح سیگار ورزش و فعالیت بدنی و وزن بدن بنابراین بهبود شیوه زندگی می تواند تضمین کننده سلامت افراد در سالمندی باشد.
تغذیه
تحقیقات نشان داده اند افرادی که عمر بیشتری دارند، یکسری اصول تغذیه ای را رعایت می کنند: به عنوان مثال اصول تغذیه ای صحیح شامل تعادل، کفایت، تنوع، کنترل انرژی و کالری دریافتی را رعایت می کند.
روزانه مقادیر مناسبی آب و مایعات می نوشند.
نوسانات وزنشان کمتر است و همواره وزن مطلوبی دارند.
در هر وعده شام غذای متعدلی مصرف می کنند.
هر روز به طور مرتب صبحانه می خورند.
میوه و سبزی به مقدار مناسب و به صورت متنوع در برنامه غذایی روزانه آن ها وجود دارد.
چربی و مواد غذایی چرب کمتر مصرف می کنند.
گوشت سفید را حداقل یکبار در هفته مصرف می کنند.
از مصرف نمک و مواد غذایی شور اجتناب می ورزند.
روزانه مقادیر مناسبی فیبر و مواد گیاهی در برنامه غذایی خود می گنجانند، که می تواند باعث کاهش خطر دیابت و بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها شود.
برنامه غذایی دوران سالمندی شامل طیف متنوعی از مواد غذایی است به گونه ای که بتواند حدود 30 درصد کالری را از چربی ها 15 در صد از پروتئین ها و 55 درصد از کربوهیدرات ها تامین کند. به علاوه توصیه می شود چربی های غیر اشباع ترجیحا از منابع گیاهی تامین شوند و مصرف کلسترول کمتر از 300 میلی گرم در روز باشد.مهمترین راهنمایی در مورد تغذیه تهیه غذای ساده و کم حجم است که تمامی نیازهای فرد به مواد مغذی را تامین کند و در عین حال متناسب با فرهنگ فرد باشد. بدین منظور مصرف روزانه و متعادل مواد غذایی شامل همه گروه های غذایی توصیه می شود.
آشنایی با گروه های غذایی موجب می شود زمانی که مصرف یکی از منابع عمده مغذی مانند شیر به عنوان منبع غنی کلسیم محدود شود مواد غذایی دیگر که تامین کننده آن ماده مغذی است جایگزین گردد یا برای مثال در صورتی که یکی از نواع مواد غذایی توصیه شده از هر گروه غذایی در برنامه غذایی روزانه انرژی لازم را به طور کامل تایید نکند می توان با افزودن غذاهایی از گروه دیگر انرژی لازم را تامین کرد.مصرف مواد غذایی کم چرب کم کلسترول کاهش مصرف روغن کره و خامه کاهش مصرف غذاهای کم نمک افزایش مصرف غذاهای پرفیبر و رعایت تنوع غذایی در برنامه غذایی سالمندان تاکید می شود.
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021