شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

رژیم غذایی مناسب برای سرطان سینه

بدون شک هر زنی دوست دارد بداند که چگونه می‌‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را در خود کاهش دهد و از این بیماری پیشگیری کند. برخی از عوامل موثر در سرطان پستان، مثل جنسیت، سن و ژنتیک را نمی‌‌توان تغییر داد و کنترل آن ها از دسترس ما خارج است. اما با کنترل یکسری از عوامل دیگر مانند، چاقی و اضافه وزن، ورزش، سیگار و نخوردن مواد غذایی ناسالم می‌‌توان تا حد زیادی امکان خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهیم.

رژیم‌های غذایی پرچرب می‌‌تواند منجر به اضافه وزن یا چاقی شود که یک عامل خطر سرطان پستان است.

در زنان چاق به دلیل رشد سلول‌های چربی اضافی خطر ابتلا به سرطان پستان افزایش می‌‌یابد. اما یک مطالعه نشان می‌‌دهد که دخترانی که یک رژیم غذایی پر چرب در دوران بلوغ را دارند حتی اگر آنها اضافه وزن نداشته باشند ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان در مراحل بعدی زندگی خود قرار گیرند. ارتباط بین وزن اضافی و سرطان پستان پیچیده و متاثر از عوامل دیگر است. به عنوان مثال، محل وزن اضافی مهم است. چربی اضافی در اطراف شکم شما ممکن است خطر بیشتری نسبت به چربی اضافی در اطراف ران یا لگن داشته باشد.

از آنجایی که سرطان پستان بعد از یائسگی شایع‌تر است، پزشکان تأکید بر داشتن شاخص توده بدنی سالم برای کاهش احتمال دارند

رژیم‌های غذایی پرچرب می‌‌تواند منجر به اضافه وزن یا چاقی شود که یک عامل خطر سرطان پستان است.

در زنان چاق به دلیل رشد سلول‌های چربی اضافی خطر ابتلا به سرطان پستان افزایش می‌‌یابد. اما یک مطالعه نشان می‌‌دهد که دخترانی که یک رژیم غذایی پر چرب در دوران بلوغ دارند حتی اگر آنها اضافه وزن نداشته باشند ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان در مراحل بعدی زندگی خود قرار گیرند. ارتباط بین وزن اضافی و سرطان پستان پیچیده و متاثر از عوامل دیگر است. به عنوان مثال، محل وزن اضافی مهم است. چربی اضافی در اطراف شکم شما ممکن است خطر بیشتری نسبت به چربی اضافی در اطراف ران یا لگن داشته باشد.

به نظر می‌‌رسد تقریبا ۳۰% الی ۴۰% علل انواع سرطان‌ها نوع رژیم غذایی سالم یا ناسالم باشد. رژیم غذایی سرطان پستان در واقع رژیم غذایی سالمی است که می‌‌تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به حفظ آن خطر ابتلا به سرطان پستان را در شما کاهش دهد. اکثر متخصصین تغذیه توافق دارند که یک رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی حاوی میوه‌ها و سبزیجات به علت چربی پایین تر و مقدار فیبر بالاتر، سالم‌تر از یک رژیم غذایی با محصولات حیوانی می‌‌باشد.

تحقیقات نشان داده است که مصرف انواع سبزیجات با برگ های تیره، قرمز و نارنجی، لوبیا و نخود فرنگی، سبزیجات نشاسته ای و خوردن مقدار زیادی میوه (بیش از ۵ فنجان در روز)، غلات، لبنیات بدون چربی یا کم چرب، از جمله: شیر، ماست، پنیر و یا نوشیدنی‌های سویا غنی شده و غذاهای پروتئینی از جمله: غذاهای دریایی، گوشت بدون چربی و مرغ، تخم مرغ، لوبیا و نخود فرنگی، آجیل، دانه و محصولات سویا می‌‌تواند بهترین رژیم غذایی سرطان پستان باشد.

رژیم غذایی سرطان پستان، یعنی اینکه شما بتوانید انواع غذاها را بخورید.

برخی از راه‌های آسان برای اضافه کردن سبزیجات و میوه بیشتر به رژیم غذایی

  • ریختن یک مشت اسفناج به خورشت و سوپ
  • به سبد خریدتان مقداری بادمجان و مارچوبه اضافه کنید.
  • اضافه کردن کلم بروکلی، گوجه فرنگی، و یا کدو سبز به تخم مرغ و یا املت.
  • پیازچه‌های خرد شده، کاهو خرد شده یا کلم را به سالاد سیب زمینی اضافه کنید.
  • کدو خرد شده، قارچ، پیاز یا هویج را به سس ماکارونی اضافه کنید و سعی کنید سس مارکارونی بیشتر متشکل از سبزیجات باشد.
  • خوردن گوجه فرنگی بصورت خام در سالاد و ساندویچ، حتی استفاده گوجه فرنگی به تنهایی (مانند یک تکه از میوه) و یا پخته شده در سس. پخت و پز در واقع ارزش غذایی یک گوجه فرنگی را افزایش می‌‌دهد.
به جای نوشیدن آب میوه، میوه کامل بخورید.
  • میوه کامل باعث کاهش کالری و افزایش فیبر می‌‌شود و احساس پر بودن معده را افزایش می‌‌دهد.
  • در حالی که میوه‌های خشک به اندازه میوه تازه دارای فیبر هستند اما کالری آن در هر وعده بسیار بیشتر است.
  • انگور و انواع توت‌ها را به صورت فریزشده برای زمستان منجمد کنید.

کمتر سس مایونز میل کنید.از سس‌های بدون چربی یا کم چربی استفاده کنید یا مقدار کمی‌‌ از سس را در کنار سالاد یا غذا قرار دهید.

میان وعده‌های سالم بخورید.هویج (سرشار از ویتامین)، نوارهای فلفل دلمه ای، ماست بدون چربی یا مشتی از بادام را امتحان کنید.

مصرف چربی را محدود کنید.
  • سعی کنید روزانه بیش از ۳۰ گرم چربی میل نکنید و بیش از ۱۰٪ کالری خود را از چربی اشباع دریافت نکنید.
  • از چربی‌های ترانس مثل مارگارین و بسیاری از کوکی‌های فروشگاهی، کراکر، غذاهای میان وعده، غذاهای سرخ شده، شیرینی خودداری کنید.
از گوشت‌های فرآوری شده و یخی خودداری کنید.
  • گوشت های فرآوری معمولاً از نظر چربی، نمک و سایر مواد نگهدارنده بسیار غنی هستند.
  • برخی تحقیقات نشان می‌‌دهد که ممکن است یک ارتباط بین خوردن گوشت قرمز و سرطان پستان وجود دارد.
  • بسیاری از نگرانی در مورد گوشت فرآوری شده (به دلیل چربی بالا، نمک، و سطح نیترات) و گوشت گاو با توجه به هورمون‌ها و آنتی بیوتیک‌های اضافی آن مربوط می شود.
  • استفاده از ماهی یا گوشت بره به جای گوشت گاو
  • انتخاب کردن مرغ برای یک شب در هفته.
  • بخش‌های کوچکی از گوشت بدون چربی و مرغ بدون پوست (حدود ۶ اونس پخته شده) در روز انتخاب کنید. بنابراین اگر شما گوشت را دو بار در روز بخورید، هر قسمت باید حدود ۳ اونس باشد.

از لوبیا و یا عدس به عنوان غذای اصلی خود استفاده کنید.

از غذاهای نمکی، ترشی و دودی خودداری کنید. زیرا نمک و نیترات اضافه دارند که می‌‌تواند باعث فشار خون بالا در برخی از افراد شود.

در صبحانه نان، آب میوه و غلات را انتخاب کنید. در حالی که بهتر است از میوه کامل به جای آب میوه استفاده کنید در صورتی که می‌‌خواهید از آبمیوه استفاده کنید بهتر است آب میوه و بدون استفاده از شکر مصرف شود. به میوه تازه خود، جو دوسر اضافه کنید. یک موز یا انواع توت‌ها را به غلات سرد خود اضافه کنید.

فیبر بیشتری بخورید.

فیبر علاوه بر بهبود یبوست، می‌‌تواند به کاهش کلسترول و قند خون کمک کند. همچنین باعث می‌‌شود احساس سیری کنید، بنابراین احتمال پرخوری کمتر است. میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل فرآوری نشده منابع عالی فیبر هستند. یک غلات برای صبحانه با فیبر بالا (۵ و یا بیشتر گرم فیبر در هر وعده) انتخاب کنید، یا چند قاشق غذا خوری سبوس گندم فرآوری نشده را به غلات مورد علاقه خود اضافه کنید. هنگام پخت از آرد سبوس دار یا آرد سفید استفاده کنید. لوبیا چیتی را به سوپ‌ها و سالادها اضافه کنید.

مصرف ویتامینd

علاوه بر رژیم غذایی مناسب، یک عامل مهم دیگر برای پیشگیری از سرطان پستان، ویتامین D است.

ویتامین D به بدن کمک می‌‌کند کلسیم را جذب کند، که برای سلامتی استخوان‌ها ضروری است. ویتامین D همچنین به عملکرد سیستم ایمنی، ماهیچه ای و عصبی کمک می‌‌کند. بیشتر ویتامین D هنگامی‌‌ساخته می‌‌شود که فرم غیرفعال مواد مغذی در پوست شما در معرض نور خورشید فعال شود. مقادیر کمتری ویتامین D به شکل شیر غلیظ و سایر غذاها، ماهی چرب و تخم مرغ وجود دارد.

تحقیقات نشان می‌‌دهد، خانم‌هایی که میزان ویتامین D کم دارند، خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند. ویتامین D می‌‌تواند در کنترل طبیعی رشد سلول‌های پستان نقش داشته و می‌‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی پستان جلوگیری کند.

دو راه معتبر برای تقویت سطح ویتامینD

دریافت مستقیم نور خورشید و مکمل‌های ویتامین D3، خوردن غذاهای سرشار از ویتامین D می‌‌تواند کمک کند، اما کمتر موثر است.

مکمل‌

قبل از تنظیم میزان ویتامین D، باید سطح سرمی ‌‌ویتامین D را بدانید. این کار با یک آزمایش خون ساده انجام می‌‌شود که پزشک شما می‌‌تواند هنگام انجام روال جسمی‌‌ برای شما سفارش دهد. محققان ویتامین D سطح سرمی‌‌40-60 نانوگرم در میلی لیتر (نانوگرم / میلی لیتر) را توصیه می‌‌کنند. قبل از مصرف هرگونه مکمل، با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای محصول صحبت کنید، همچنین یک سرم ویتامین D خوب برای شما مناسب است. اگر سطح شما به حد نرمال کاهش یافته است، باید میزان ویتامین D شما بر این اساس تنظیم شود. مصرف زیاد ویتامین D گاهی اوقات می‌‌تواند باعث ایجاد کلسیم بیش از حد در خون شما شود.

اگر قصد مصرف یک مکمل ویتامین D را دارید، اکثر متخصصان توصیه می‌‌کنند که از ویتامین D3 استفاده کنید، نه فرم D2.

توصیه فعلی این است که همه افراد بدون توجه به سن آن ها 600 واحد بین المللی (I.U) ویتامین D در روز دریافت کنند. مولتی ویتامین معمولی حاوی 400 واحد بین المللی ویتامین D است.

غذاهای غنی از ویتامینD

  • ماهی قزل آلا
  • شاه ماهی
  • گربه ماهی
  • صدف
  • ماهی خال مخالی
  • ساردین

مهم است که ماهی خود را با دقت انتخاب کنید.

  • مصرف 1 تا 3 قاشق غذاخوری مکمل‌های غذایی همچنین می‌‌تواند به ویتامین D شما کمک کند.
  • شیر
  • مقداری ماست (برچسب را بخوانید تا ببینید آیا می‌‌گوید: “ویتامین D غنی شده”)
  • مقداری آب پرتقال (غنی از ویتامین D

پرهیز های غذایی برای سرطان پستان

در کنار رژیم غذایی مناسب برای سرطان سینه، پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی نیز الزامی است. برای مثال، افرادی که جراحی سرطان پستان انجام داده اند، نباید از الکل استفاده کنند. لازم است بدانید که الکل و نوشیدنی های الکلی در هنگام مصرف داروهای شیمی درمانی می توانند تداخل ایجاد نمایند. در چنین شرایطی ممکن است عوارض جبران ناپذیر برای فرد به همراه داشته باشند.

در جواب به سوال غذاهای مضر برای سرطان سینه به این موضوع توجه کنید که غذاهایی که از طریق روش های صنعتی به صورت ترد، تند یا اسیدی تهیه می شوند نیز نباید در رژیم غذایی مناسب برای سرطان سینه به کار روند. این نوع مواد غذایی نه تنها ارزش غذایی ندارند بلکه می توانند دوران نقاهت یا درمان را نیز با اختلال مواجه سازند.

در هنگام درمان سرطان با روش های مرسوم مانند شیمی درمانی، سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و احتمال بروز عفونت زیاد می گردد.در اینجاست که بحث تغذیه در شیمی درمانی جدی تر نیز می‌شود. بنابراین بهتر است از غذاهای نیم پز یا خام مانند سوشی یا گوشت ها ی نیم پز استفاده نکنید. زیرا این نوع خوراک ها می توانند به ایجاد یا تشدید عفونت کمک کنند. این موضوع را باید درباره آجیل ها و غلات خام نیز در نظر داشته باشید. لازم به ذکر است که غذاهای کپک زده یا مانده که بیش از 3 روز در یخچال نگهداری شده اند، به هیچ عنوان برای مصرف مجدد مناسب نیستند.

مصرف گوشت قرمز فرآوری شده، در رژیم غذایی مناسب برای سرطان سینه توصیه نمی شود. مصرف نوشیدنی هایی که با استفاده از شکر، شیرین شده اند نیز جایی در رژیم غذایی مناسب برای سرطان سینه نخواهند داشت.

لازم است بدانید که مصرف غذاهای فرآوری شده صنعتی و یا غلات تصفیه شده، خطر ابتلا به سرطان سینه یا تشدید آن را تا 10 درصد افزایش می دهند. بنابراین چه افرادی که به سرطان پستان مبتلا هستند و چه افرادی که در حال حاضر هیچ گونه بیماری خطرناکی ندارند، بهتر است از مصرف این گونه مواد غذایی خودداری کنند.

بدون شک هر زنی دوست دارد بداند که چگونه می‌‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را در خود کاهش دهد و از این بیماری پیشگیری کند. برخی از عوامل موثر در سرطان پستان، مثل جنسیت، سن و ژنتیک را نمی‌‌توان تغییر داد و کنترل آن ها از دسترس ما خارج است. اما با کنترل یکسری از عوامل دیگر مانند، چاقی و اضافه وزن، ورزش، سیگار و نخوردن مواد غذایی ناسالم می‌‌توان تا حد زیادی امکان خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهیم.

رژیم‌های غذایی پرچرب می‌‌تواند منجر به اضافه وزن یا چاقی شود که یک عامل خطر سرطان پستان است.

در زنان چاق به دلیل رشد سلول‌های چربی اضافی خطر ابتلا به سرطان پستان افزایش می‌‌یابد. اما یک مطالعه نشان می‌‌دهد که دخترانی که یک رژیم غذایی پر چرب در دوران بلوغ را دارند حتی اگر آنها اضافه وزن نداشته باشند ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان در مراحل بعدی زندگی خود قرار گیرند. ارتباط بین وزن اضافی و سرطان پستان پیچیده و متاثر از عوامل دیگر است. به عنوان مثال، محل وزن اضافی مهم است. چربی اضافی در اطراف شکم شما ممکن است خطر بیشتری نسبت به چربی اضافی در اطراف ران یا لگن داشته باشد.

از آنجایی که سرطان پستان بعد از یائسگی شایع‌تر است، پزشکان تأکید بر داشتن شاخص توده بدنی سالم برای کاهش احتمال دارند

رژیم‌های غذایی پرچرب می‌‌تواند منجر به اضافه وزن یا چاقی شود که یک عامل خطر سرطان پستان است.

در زنان چاق به دلیل رشد سلول‌های چربی اضافی خطر ابتلا به سرطان پستان افزایش می‌‌یابد. اما یک مطالعه نشان می‌‌دهد که دخترانی که یک رژیم غذایی پر چرب در دوران بلوغ دارند حتی اگر آنها اضافه وزن نداشته باشند ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان در مراحل بعدی زندگی خود قرار گیرند. ارتباط بین وزن اضافی و سرطان پستان پیچیده و متاثر از عوامل دیگر است. به عنوان مثال، محل وزن اضافی مهم است. چربی اضافی در اطراف شکم شما ممکن است خطر بیشتری نسبت به چربی اضافی در اطراف ران یا لگن داشته باشد.

به نظر می‌‌رسد تقریبا ۳۰% الی ۴۰% علل انواع سرطان‌ها نوع رژیم غذایی سالم یا ناسالم باشد. رژیم غذایی سرطان پستان در واقع رژیم غذایی سالمی است که می‌‌تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به حفظ آن خطر ابتلا به سرطان پستان را در شما کاهش دهد. اکثر متخصصین تغذیه توافق دارند که یک رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی حاوی میوه‌ها و سبزیجات به علت چربی پایین تر و مقدار فیبر بالاتر، سالم‌تر از یک رژیم غذایی با محصولات حیوانی می‌‌باشد.

تحقیقات نشان داده است که مصرف انواع سبزیجات با برگ های تیره، قرمز و نارنجی، لوبیا و نخود فرنگی، سبزیجات نشاسته ای و خوردن مقدار زیادی میوه (بیش از ۵ فنجان در روز)، غلات، لبنیات بدون چربی یا کم چرب، از جمله: شیر، ماست، پنیر و یا نوشیدنی‌های سویا غنی شده و غذاهای پروتئینی از جمله: غذاهای دریایی، گوشت بدون چربی و مرغ، تخم مرغ، لوبیا و نخود فرنگی، آجیل، دانه و محصولات سویا می‌‌تواند بهترین رژیم غذایی سرطان پستان باشد.

رژیم غذایی سرطان پستان، یعنی اینکه شما بتوانید انواع غذاها را بخورید.

برخی از راه‌های آسان برای اضافه کردن سبزیجات و میوه بیشتر به رژیم غذایی

  • ریختن یک مشت اسفناج به خورشت و سوپ
  • به سبد خریدتان مقداری بادمجان و مارچوبه اضافه کنید.
  • اضافه کردن کلم بروکلی، گوجه فرنگی، و یا کدو سبز به تخم مرغ و یا املت.
  • پیازچه‌های خرد شده، کاهو خرد شده یا کلم را به سالاد سیب زمینی اضافه کنید.
  • کدو خرد شده، قارچ، پیاز یا هویج را به سس ماکارونی اضافه کنید و سعی کنید سس مارکارونی بیشتر متشکل از سبزیجات باشد.
  • خوردن گوجه فرنگی بصورت خام در سالاد و ساندویچ، حتی استفاده گوجه فرنگی به تنهایی (مانند یک تکه از میوه) و یا پخته شده در سس. پخت و پز در واقع ارزش غذایی یک گوجه فرنگی را افزایش می‌‌دهد.
به جای نوشیدن آب میوه، میوه کامل بخورید.
  • میوه کامل باعث کاهش کالری و افزایش فیبر می‌‌شود و احساس پر بودن معده را افزایش می‌‌دهد.
  • در حالی که میوه‌های خشک به اندازه میوه تازه دارای فیبر هستند اما کالری آن در هر وعده بسیار بیشتر است.
  • انگور و انواع توت‌ها را به صورت فریزشده برای زمستان منجمد کنید.

کمتر سس مایونز میل کنید.از سس‌های بدون چربی یا کم چربی استفاده کنید یا مقدار کمی‌‌ از سس را در کنار سالاد یا غذا قرار دهید.

میان وعده‌های سالم بخورید.هویج (سرشار از ویتامین)، نوارهای فلفل دلمه ای، ماست بدون چربی یا مشتی از بادام را امتحان کنید.

مصرف چربی را محدود کنید.
  • سعی کنید روزانه بیش از ۳۰ گرم چربی میل نکنید و بیش از ۱۰٪ کالری خود را از چربی اشباع دریافت نکنید.
  • از چربی‌های ترانس مثل مارگارین و بسیاری از کوکی‌های فروشگاهی، کراکر، غذاهای میان وعده، غذاهای سرخ شده، شیرینی خودداری کنید.
از گوشت‌های فرآوری شده و یخی خودداری کنید.
  • گوشت های فرآوری معمولاً از نظر چربی، نمک و سایر مواد نگهدارنده بسیار غنی هستند.
  • برخی تحقیقات نشان می‌‌دهد که ممکن است یک ارتباط بین خوردن گوشت قرمز و سرطان پستان وجود دارد.
  • بسیاری از نگرانی در مورد گوشت فرآوری شده (به دلیل چربی بالا، نمک، و سطح نیترات) و گوشت گاو با توجه به هورمون‌ها و آنتی بیوتیک‌های اضافی آن مربوط می شود.
  • استفاده از ماهی یا گوشت بره به جای گوشت گاو
  • انتخاب کردن مرغ برای یک شب در هفته.
  • بخش‌های کوچکی از گوشت بدون چربی و مرغ بدون پوست (حدود ۶ اونس پخته شده) در روز انتخاب کنید. بنابراین اگر شما گوشت را دو بار در روز بخورید، هر قسمت باید حدود ۳ اونس باشد.

از لوبیا و یا عدس به عنوان غذای اصلی خود استفاده کنید.

از غذاهای نمکی، ترشی و دودی خودداری کنید. زیرا نمک و نیترات اضافه دارند که می‌‌تواند باعث فشار خون بالا در برخی از افراد شود.

در صبحانه نان، آب میوه و غلات را انتخاب کنید. در حالی که بهتر است از میوه کامل به جای آب میوه استفاده کنید در صورتی که می‌‌خواهید از آبمیوه استفاده کنید بهتر است آب میوه و بدون استفاده از شکر مصرف شود. به میوه تازه خود، جو دوسر اضافه کنید. یک موز یا انواع توت‌ها را به غلات سرد خود اضافه کنید.

فیبر بیشتری بخورید.

فیبر علاوه بر بهبود یبوست، می‌‌تواند به کاهش کلسترول و قند خون کمک کند. همچنین باعث می‌‌شود احساس سیری کنید، بنابراین احتمال پرخوری کمتر است. میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل فرآوری نشده منابع عالی فیبر هستند. یک غلات برای صبحانه با فیبر بالا (۵ و یا بیشتر گرم فیبر در هر وعده) انتخاب کنید، یا چند قاشق غذا خوری سبوس گندم فرآوری نشده را به غلات مورد علاقه خود اضافه کنید. هنگام پخت از آرد سبوس دار یا آرد سفید استفاده کنید. لوبیا چیتی را به سوپ‌ها و سالادها اضافه کنید.

مصرف ویتامینd

علاوه بر رژیم غذایی مناسب، یک عامل مهم دیگر برای پیشگیری از سرطان پستان، ویتامین D است.

ویتامین D به بدن کمک می‌‌کند کلسیم را جذب کند، که برای سلامتی استخوان‌ها ضروری است. ویتامین D همچنین به عملکرد سیستم ایمنی، ماهیچه ای و عصبی کمک می‌‌کند. بیشتر ویتامین D هنگامی‌‌ساخته می‌‌شود که فرم غیرفعال مواد مغذی در پوست شما در معرض نور خورشید فعال شود. مقادیر کمتری ویتامین D به شکل شیر غلیظ و سایر غذاها، ماهی چرب و تخم مرغ وجود دارد.

تحقیقات نشان می‌‌دهد، خانم‌هایی که میزان ویتامین D کم دارند، خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند. ویتامین D می‌‌تواند در کنترل طبیعی رشد سلول‌های پستان نقش داشته و می‌‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی پستان جلوگیری کند.

دو راه معتبر برای تقویت سطح ویتامینD

دریافت مستقیم نور خورشید و مکمل‌های ویتامین D3، خوردن غذاهای سرشار از ویتامین D می‌‌تواند کمک کند، اما کمتر موثر است.

مکمل‌

قبل از تنظیم میزان ویتامین D، باید سطح سرمی ‌‌ویتامین D را بدانید. این کار با یک آزمایش خون ساده انجام می‌‌شود که پزشک شما می‌‌تواند هنگام انجام روال جسمی‌‌ برای شما سفارش دهد. محققان ویتامین D سطح سرمی‌‌40-60 نانوگرم در میلی لیتر (نانوگرم / میلی لیتر) را توصیه می‌‌کنند. قبل از مصرف هرگونه مکمل، با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای محصول صحبت کنید، همچنین یک سرم ویتامین D خوب برای شما مناسب است. اگر سطح شما به حد نرمال کاهش یافته است، باید میزان ویتامین D شما بر این اساس تنظیم شود. مصرف زیاد ویتامین D گاهی اوقات می‌‌تواند باعث ایجاد کلسیم بیش از حد در خون شما شود.

اگر قصد مصرف یک مکمل ویتامین D را دارید، اکثر متخصصان توصیه می‌‌کنند که از ویتامین D3 استفاده کنید، نه فرم D2.

توصیه فعلی این است که همه افراد بدون توجه به سن آن ها 600 واحد بین المللی (I.U) ویتامین D در روز دریافت کنند. مولتی ویتامین معمولی حاوی 400 واحد بین المللی ویتامین D است.

غذاهای غنی از ویتامینD

  • ماهی قزل آلا
  • شاه ماهی
  • گربه ماهی
  • صدف
  • ماهی خال مخالی
  • ساردین

مهم است که ماهی خود را با دقت انتخاب کنید.

  • مصرف 1 تا 3 قاشق غذاخوری مکمل‌های غذایی همچنین می‌‌تواند به ویتامین D شما کمک کند.
  • شیر
  • مقداری ماست (برچسب را بخوانید تا ببینید آیا می‌‌گوید: “ویتامین D غنی شده”)
  • مقداری آب پرتقال (غنی از ویتامین D

پرهیز های غذایی برای سرطان پستان

در کنار رژیم غذایی مناسب برای سرطان سینه، پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی نیز الزامی است. برای مثال، افرادی که جراحی سرطان پستان انجام داده اند، نباید از الکل استفاده کنند. لازم است بدانید که الکل و نوشیدنی های الکلی در هنگام مصرف داروهای شیمی درمانی می توانند تداخل ایجاد نمایند. در چنین شرایطی ممکن است عوارض جبران ناپذیر برای فرد به همراه داشته باشند.

در جواب به سوال غذاهای مضر برای سرطان سینه به این موضوع توجه کنید که غذاهایی که از طریق روش های صنعتی به صورت ترد، تند یا اسیدی تهیه می شوند نیز نباید در رژیم غذایی مناسب برای سرطان سینه به کار روند. این نوع مواد غذایی نه تنها ارزش غذایی ندارند بلکه می توانند دوران نقاهت یا درمان را نیز با اختلال مواجه سازند.

در هنگام درمان سرطان با روش های مرسوم مانند شیمی درمانی، سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و احتمال بروز عفونت زیاد می گردد.در اینجاست که بحث تغذیه در شیمی درمانی جدی تر نیز می‌شود. بنابراین بهتر است از غذاهای نیم پز یا خام مانند سوشی یا گوشت ها ی نیم پز استفاده نکنید. زیرا این نوع خوراک ها می توانند به ایجاد یا تشدید عفونت کمک کنند. این موضوع را باید درباره آجیل ها و غلات خام نیز در نظر داشته باشید. لازم به ذکر است که غذاهای کپک زده یا مانده که بیش از 3 روز در یخچال نگهداری شده اند، به هیچ عنوان برای مصرف مجدد مناسب نیستند.

مصرف گوشت قرمز فرآوری شده، در رژیم غذایی مناسب برای سرطان سینه توصیه نمی شود. مصرف نوشیدنی هایی که با استفاده از شکر، شیرین شده اند نیز جایی در رژیم غذایی مناسب برای سرطان سینه نخواهند داشت.

لازم است بدانید که مصرف غذاهای فرآوری شده صنعتی و یا غلات تصفیه شده، خطر ابتلا به سرطان سینه یا تشدید آن را تا 10 درصد افزایش می دهند. بنابراین چه افرادی که به سرطان پستان مبتلا هستند و چه افرادی که در حال حاضر هیچ گونه بیماری خطرناکی ندارند، بهتر است از مصرف این گونه مواد غذایی خودداری کنند.


آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیصفحه اصلیکرایولیپولیزدستگاه های لاغری و موضعیمقالاتتغذيه ورزشيافتادگی پوستتغذیه دوران بارداری(1)پوست ،مو و زیباییتازه های پزشکیخدمات کلینیکسوالات پزشکیسايت هاي مرتبطتالار گفتمانپیامهای کاربرانتخفیف ویژه شب عیدسایتهای دیگرمرکزتنحیف و لیزر آرمیتاهدیه نوروزی