شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

رفلاکس معده

رفلاکس معده یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن معده است که افراد زیادی را برای سالیان متوالی دچار دغدغه‌های مربوط به خود می‌کند. طبق گفته پزشکان و متخصصان، هر فرد در طول زندگی خود ممکن است چندین بار به رفلاکس معده مبتلا شود، اما اگر این اتفاق در یک هفته، دو بار یا بیشتر رخ دهد، یعنی فرد به بیماری رفلاکس معده مبتلا است. اگرچه هر فرد مبتلا به بیماری رفلاکس معده به مرور با آنچه موجب بروز این حالت در معده او می‌شود آشنا شده و به زودی متوجه راهکارهایی می‌شود که می‌تواند به او در مقابله با این عارضه کمک کند؛ اما تداوم رفلاکس معده می‌تواند مشکلات حادی از جمله سرطان یا سایر بیماری‌های گوارش را پدید آورد.

علائم خطرناک رفلاکس معده

همه افرادی که به بیماری رفلاکس معده مبتلا هستند، علائم و نشانه‌های یکسانی را در عملکرد سیستم‌های داخلی بدن خود تجربه نمی‌کنند. بلکهعلائم خطرناک رفلاکس معدهبسته به اینکه کدام یک از اندام‌های داخلی درگیر این بیماری شده یا از آن تاثیر گرفته‌اند می‌تواند متفاوت باشد.

بیشتر این علائم که معمولا در بسیاری از بیماران مبتلا به رفلاکس معده مشترک است به شرح زیر است:

- سوزش معده یا احساس درد سر معده که گاهی به قفسه سینه نیز سرایت کرده و سبب می‌شود بیمار نتواند مرکز اصلی انتشار درد یا سوزش را تشخیص دهد.

- ترش کردن به نحوی که بیمار در گلو و دهان خود طعم تلخ یا ترشی را احساس می‌کند. گاهی ممکن بخشی از آخرین وعده غذایی مصرف شده توسط بیمار از معده به دهانش بازگردد.

- احساس سیری نامطلوب به نوعی که شخص پس از ساعت‌ها غذا نخوردن همچنان احساس سیری دارد.

- رفلاکس معده و بی حالی، بروز خلط گلو، تهوع و استفراغ نیز می‌تواند در برخی شرایط همراه بیمار باشد.

- گلو درد، سکسه‌های طولانی مدت و آزاردهنده که تمام عملکرد بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، از دیگر نشانه‌های رفلاکس معده است.

در پاسخ به این سوال که «آیا رفلاکس معده قابل درمان است؟!» می‌توان گفت:تهیهه

بسته به پیشرفت و جدیت بیماری، راه‌های درمان رفلاکس می‌تواند متفاوت باشد.

گاهی بیمار بدون نیاز به داروهای شیمیایی، با استفاده از طب سوزنی یا سایر درمان‌های گیاهی و خانگی، می‌تواند بیماری خود را کنترل کرده و به مرور چگونگی مدارا کردن با آن را بیاموزد.

گاهی نیز روند بیماری به نحوی سریع و قوی است که مراجعه به پزشک، دریافت راهنمای درمانی کنترل‌شده و استفاده از داروهای معده و گوارش مانند رانیتیدین، پانتوپرازول، لانسوپرازول و امپرازول باید در سریع‌ترین اقدام صورت گیرد.

در مواقعی که پیشرفت بیمار بسیار چشمگیر بوده و شرایط حاد و بحرانی را برای بیمار پدیدار ساخته است، امکان انجام جراحی لاپاراسکوپیک نیز وجود دارد.

رفلاکس معده چه زمانی رخ می‌دهد؟

زمانی که اسید از معده به مری بازگردد، به اصطلاحرفلاکس معدهرخ داده است. این پدید در نوزادان به کررات دیده می‌شود. اگرچه رفلاکس نوزاد نشان از بیماری خاصی نبوده و در اکثر نوزادان سلامت به دفعات دیده می‌شود، اما ازدیاد این پدیده در بدن انسان بالغ می‌توان نشان از عدم فعالیت صحیح سیستم گوارش او بوده و می‌بایست یک نشانه جدی و هشدار برداشت شود.

رفلاکس نوزاد به دلیل ضعف ماهیچه‌ای مری و معده به وقوع می‌پیوندد که طی آن اسید به مری نوزاد بازگشته و سبب بی‌قراری و کلافگی او می‌گردد. اما انسان بالغ می‌تواند مشکلات جدی‌تری را به دنبال ازدیاد دفعاترفلاکس معدهتجربه نماید.

رفلاکس معده و سرطان

گاهی رفلاکس‌های شدید معده آن هم برای مدت‌های طولانی و به دفعات در طی چند روز می‌تواند نشانه‌ای از ظهور سرطان معده در شخص باشد؛ به همین دلیل نمی‌توان ارتباطرفلاکس معده و سرطانرا نادیده گرفت. زمانی که سلول‌های دهانه معده از حالت استاندارد و سالم خود خارج می‌شوند، عملکرد صحیح خود را از دست داده و فرد را به علائم زیر دچار می‌سازند:

  • بی‌اشتهایی
  • سوزش سر معده
  • تهوع
  • ترش کردن
  • احساس تلخی یا طعم گس در دهان
  • کاهش وزن ناگهانی
  • احساس کلافگی و آشفتگی
  • بروز اختلال در خواب
  • مشکل در فرو دادن لقمه‌های غذا
  • مشکل در نوشیدن مایعات و بلع
  • احساس سیری ناخوشایند
  • احساس وجود توده یا سنگینی در معده یا ناحیه شکم
  • احساس پر بودن و سنگینی بی دلیل
  • خستگی و بی‌حالی

تهیه کننده : دکتر شهزاد محمدیان متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیصفحه اصلیدستگاه های لاغری و موضعیکرایولیپولیزمقالاتتغذيه ورزشيCA و تقویت حافظهافتادگی پوستاهمیت لبنیات در تغذیهتغذیه دوران بارداری(1)تازه های پزشکیپوست ،مو و زیباییخدمات کلینیکسوالات پزشکیسايت هاي مرتبطتالار گفتمانپیامهای کاربرانتخفیف ویژه شب عیدسایتهای دیگرمرکزتنحیف و لیزر آرمیتاهدیه نوروزی