تغذیه در بیماری های گوارشی
توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان:
۱- مواد غذای غنی از فیبر (نان جو و گندم ،سبزی ها ، میوه های تازه و غلات سبوس دار )
۲- سبزی ها و میوه های تازه
۳- مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D
۴- ماهی و اسید چرب امگا ۳
۵-ویتامین های A ،C ، E ، اسید فولیک ، ویتامین B۱۲ و سلنیوم
عوامل غذایی تحریک کننده سرطان:
۱- چربی های اکسید شده و روغن که به دفعات برای سرخ کردن استفاده شده اند
۲- سوسیس ، کالباس ، گوشت های قرمز دودی و نمک سود شده
۳- غذا هایی که به شدت سرخ یا کباب شده و به رنگ قهوه ای تیره در آمده اند
۴- نیتریتها ، نیتراتها و نگهدارنده های مواد غذایی
۵- مواد غذایی کهنه کپک زده ، به ویژه سیب زمینی ، قارچ و جوانه ها
۶- رنگ های مصنوعی به ویژه رنگ های قرمز
۷- مصرف زیاد الکل به طور مرتب و نوشیدنی ها و غذا های خیلی داغ
توصیه های تغذیه ای به بیماران مبتلا به ریفلاکس معده به مری (GERD ):
عوامل غذایی تشدید کننده ریفلاکس :
۱- کافئین موجود در قهوه ، نسکافه ،چای ، نوشابه های گاز دار و شکلات
۲- سس گوجه فرنگی و فلفل
۳- چربیها مانند کره ، خامه و سس مایونز
۴- غذا های سنگین و حجیم
۵- در برخی افراد مرکبات ترش نظیر پرتقال و نارنگی ترش ، همچنین انار یا کیوی نارس
۶- غذا خوردن سریع ، غذا خوردن در هنگام عصبانیت یا هیجان
۷- مصرف بیش از حد آب و مایعات با غذا
۸- مصرف سیگار
توصیه های تغذیه ای به بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر:
از خوردن غذا هایی که موجب عوارض گوارشی می شوند،پرهیز نمایید:
۱- در بعضی افراد مصرف شیر ایجاد نفخ می کند که بایستی شیر کم لاکتوز یا از ماست به جای شیر استفاده کرد
۲- مواد غذایی نفاخ را از رژیم غذایی خود حذف کنید
۳- غذا های حجیم و پرچرب را در یک وعده استفاده نکنید
۴- از نوشیدن آب زیاد هنگام غذا خوردن پرهیز نمایید
۵- از الکل ، سیگار ، کافئین و قهوه پرهیز نمایید
۶- اگر مشکلتان یبوست است غذا های پر فیبر( نان جو و گندم ،سبزی ها ،میوه های تازه و غلات سبوس دار) بخورید ولی برای جلوگیری از ایجاد نفخ ، این غذا ها را به دفعات و با حجم کم استفاده نمایید
توصیه های تغذیه ای به بیماران مبتلا به یبوست:
در رژیم غذایی خود به مقدار کافی از فیبر استفاده نمایید که شامل:
۱- میوه های تازه (سیب ، گلابی ، کیوی ، طالبی ، آلو ، زردآلو ، انجیر و هلو )
۲- سبزیجات (انواع سبزی ها ، هویج ، نخود فرنگی ، لوبیای سبز ،انواع کلم و کاهو)
۳- حبوبات (نخود ، گندم ، ذرت )
۴ غلات(جو ، گندم ، ذرت)
۵ میوه های خشک (کشمش ، برگه زرد آلو ، هلو ، آلو و انجیر)
۶ مغز ها (گردو ، فندق ، بادام ، پسته)
۷- مصرف میزان کافی آب و مایعات در روز داشته باشید
تهیه کنندگان
دکتر شهزاد محمدیان ( متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا )
زهرا نگهبان ( کارشناس ارشد تغذیه ورزشی )
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021