تغذیه بیمار کلیوی:
مسئله تغذیه بیمار کلیوی از مسائل مهم در درمان بیماری کلیوی در جهان است. دیابت و فشار خون بالا که شایع ترین عوامل خطر بیماری کلیوی هستند، می توانند ناشی از تغذیه غلط و رژیم غذایی نامناسب باشد. با این حال، چاقی، سیگار کشیدن، ژنتیک، جنسیت و سن نیز می توانند این خطر را افزایش دهند. قند خون کنترل نشده و فشار خون بالا باعث آسیب به رگ های خونی در کلیه ها می شود و توانایی آنها را برای عملکرد بهینه کاهش می دهد. هنگامی که کلیه ها به درستی کار نمی کنند، مواد زائد در خون جمع می شوند، از جمله مواد زائد مواد غذایی. بنابراین لازم است افراد مبتلا به بیماری کلیوی از رژیم غذایی بیماران کلیوی پیروی کنند. محدودیت های غذایی بسته به سطح آسیب کلیه متفاوت است و بنابراین رژیم غذایی متفاوتی را برای درمان بیماری کلیوی می طلبد. پس حتما تغذیه بیمار کلیوی را جدی بگیرید.
درمان بیماری کلیوی و تغذیه:
افرادی که در مراحل اولیه بیماری کلیوی هستند، محدودیتهای تغذیه متفاوتی نسبت به افراد مبتلا به نارسایی کلیه دارند که به عنوان بیماری کلیوی مرحله نهایی (ESRD) نیز شناخته میشود. اگر بیماری کلیوی دارید، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما بهترین رژیم غذایی بیماران کلیوی را برای نیازهای شما تعیین می کند. برای اکثر افراد مبتلا به بیماری کلیوی پیشرفته، پیروی از یک رژیم غذایی مناسب برای درمان بیماری کلیوی مهم است که به کاهش میزان ضایعات در خون کمک می کند. این رژیم غذایی اغلب به عنوان رژیم کلیوی یا رژیم غذایی درمان بیماری کلیوی شناخته می شود. الگوی مناسب تغذیه بیمار کلیوی به تقویت عملکرد کلیه کمک می کند و از آسیب بیشتر جلوگیری می کند.
در حالی که محدودیت های غذایی در رژیم غذایی بیماران کلیوی متفاوت است، معمولاً توصیه می شود که همه افراد مبتلا به بیماری کلیوی در مصرف مواد زیر توجه لازم داشته باشند:
سدیم در رژیم غذایی بیماران کلیوی:
سدیم در بسیاری از غذاها یافت می شود و جزء اصلی نمک خوراکی است. کلیه های آسیب دیده نمی توانند سدیم را فیلتر کنند. مقدار بیش از حد سدیم در رژیم غذایی بیماران کلیوی، باعث افزایش سطح خون آن ها می شود. اغلب توصیه می شود سدیم در رژیم غذایی بیماران کلیوی را به کمتر از 2000 میلی گرم در روز محدود کنید
پتاسیم در تغذیه بیمار کلیوی:
نمی توان از نقش مهم پتاسیم در تغذیه بیمار کلیوی چشم پوشی کرد. برای جلوگیری از ورود سطوح خطرناک پتاسیم در خون، معمولاً توصیه می شود مصرف پتاسیم در تغذیه بیمار کلیوی به شدت محدود شود. پزشک متخصص کلیه توصیه می کند که در افراد مبتلا، نیاز به محدود کردن پتاسیم در تغذیه بیمار کلیوی ضروری است
فسفر در تغذیه بیمار کلیوی:
کلیه های آسیب دیده نمی توانند موارد اضافی فسفر در تغذیه بیمار کلیوی را دفع کنند. سطوح بالا فسفر می تواند باعث شود به بدن آسیب برسد، بنابراین میزان مصرف فسفر در تغذیه بیمار کلیوی به کمتر از 800تا1000 میلی گرم در روز در اکثر بیماران توصیه می شود. بنابراین پزشک متخصص کلیه توصیه می کند که در افراد مبتلا، نیاز به محدود کردن فسفر در تغذیه بیمار کلیوی ضروری است
بنابراین با این مطالب متوجه اهمیت فسفر در تغذیه بیمار کلیوی، سدیم در رژیم غذایی بیماران کلیوی و پتاسیم در تغذیه بیمار کلیوی شدید. خوشبختانه، بسیاری از گزینه های خوشمزه و سالم دارای فسفر، پتاسیم و سدیم کمی هستند.
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021