افسردگی یکی از متداول ترین بیماری های روانی است که علائم آن شامل خستگی، از بین رفتن حس علاقمندی و لذت، بی خوابی، بی اشتهایی و عدم تمرکز است. در حقیقت در چندین مطالعه مشخص شده است که استرس و افسردگی می توانند موجب بروز بیماری های مزمن جسمی در طولانی مدت شوند.
در حالیکه افسردگی معمولا با داروهای ضدافسردگی و مشاوره درمان می شود، اما رژیم غذایی هم در مقابله با این بیماری روانی نقش دارد. یک شیوه مقابله با افسردگی گنجاندن مکمل های اسید فولیک در رژیم غذایی تان است.
محققان دریافته اند کاهش اسید فولیک سلول های خونی معمولا در بیماری های مهم افسردگی مشاهده می شود. به گفته محققان، مصرف روزانه ۲ میلی گرم اسید فولیک در کنار درمان افسردگی می تواند نتایج سودمندی به همراه داشته باشد.
در حقیقیت مطالعات مربوط به دهه ۱۹۶۰ نشاندهنده شواهدی مبنی بر کمبود اسید فولیک در بیماران مبتلا به افسردگی بود، چراکه محققان دریافتند یک سوم بیماران افسرده دارای کمبود این ماده بودند.
اسید فولیک که با نام های فولات و ویتامین B۹ هم شناخته می شود، برای تشکیل سلول های قرمز خون، رشد و تقسیم سلولی مورد نیاز است. پزشکان دریافته اند که کمبود اسید فولیک می تواند منجر به واکنش های ضعیف به داروهای ضدافسردگی شود.
محققان دریافته اند که اسید فولیک با تسهیل مستقیم تولید سروتونین، دوپامین و نورپینفرین که سه انتقال دهنده عصبی مسئول در تنظیم و کنترل خلق و خو هستند، به درمان افسردگی کمک می کنند.
محققان دریافتند کمبود برخی مواد مغذی می تواند علت بروز افسردگی باشد که در ادامه به آنها اشاره می شود.
کمبود آهن
مطالعات نشان می دهند زنان بیش از مردان مستعد ابتلا به افسردگی هستند چراکه مشکل کم خونی در زنان سنین ۲۵ تا ۴۵ سال بسیار متداول است. کمبود آهن هم موجب بروز افسردگی و احساس خستگی می شود.
زینک
در طول چند دهه گذشته نتایج حداقل ۵ مطالعه نشان داده است که میزان زینک در بیماران مبتلا به افسردگی بسیار کم است. همچنین مشاهدات نشان داده است که مکمل های خوراکی زینک بسیار در روند درمان افسردگی موثر بوده است. بعلاوه زینک از سلول های مغز در مقابل آسیب احتمالی ناشی از رادیکال های آزاد حفاظت می کند.
اسید فولیک
پزشکان مشاهده کرده اند میزان اسید فولیک در افراد افسرده در مقایسه با افراد سالم ۲۵ درصد کمتر است. طبق مطالعات اگر قرص ضدافسردگی مصرف می کنید و از کمبود اسیدفولیک هم رنج می برید، نتایج درمان ضعیف خواهد بود. به گفته محققان، مصرف ۵۰۰ mcg اسیدفولیک در کنار داروهای ضدافسردگی موجب افزایش تاثیر روند درمان می شود.
کربوهیدرات ها
رژیم غذایی با میزان پایین کربوهیدرات در طولانی مدت و به منظور کاهش وزن می تواند منجر به افسردگی شود. چراکه تولید مواد شیمیایی سروتونین و تریپتوفان مغز که موجب ایجاد حس شادی می شود، از طریق غذاهای مملو از کربوهیدرات حاصل می شود.
پروتئین
مصرف پروتئین نه تنها برای حفظ تناسب اندام بلکه برای حفظ عملکرد مغز و سلامت روح و روان مهم است. چراکه بسیاری از انتقال دهنده های عصبی موجود در مغز از اسیدآمینه های تشکیل می شوند که در پروتئین ها وجود دارند.
اسیدهای چرب اُمگا3
مغز یکی از اندام با بالاترین میزان لیپید یا چربی است. در حقیقت ماده خاکستری مغز حاوی ۵۰ درصد اسید چرب است. طبق مطالعات، اسیدهای چرب اُمگا-۳ می توانند به کاهش علائم افسردگی و بهبود خلق و خو کمک کنند.
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021