کاهش استرس
کاهش استرس میتواند به طور حاد فشار خون را کاهش دهد ولی در کل روی فشار خون مزمن اثر کمی دارد.با این وجود در بیمارانی که استرس نقش مهمی در ایجاد یا تشدید فشارخون انها دارد کاهش ان میتواند مفید باشد.
قطع سیگار
کشیدن هر سیگار همراه با افزایش قابل توجه در فشار خون است.به طوریکه سیگار کشیدن به طور گذرا سبب افزایش فشار خون به میزان 15_10میلی متر جیوه میشود.و در افراد سیگاری اولین سیگار صبحگاهی بیشترین اثر افزایش دهنده را در فشار خون دارد.افراد سیگاری به طور معمول فشار خون کمتری نسبت به افراد غیر سیگاری دارند. کاهش خفیف فشار خون به دلیل کاهش وزن می باشد که تا حدودی ناشی از اثر تحریکی نیکتین در افزایش مصرف انرژی است.علاوه بر ان کوتی نین Cotinine که متابولیت اصلی نیکوتین میباشد و ازودیلاتور است.
به هر حال با توجه به اینکه سیگار یک فاکتور خطر قدرتمند برای بیماری های قلبی و عروقی است اجتناب از ان در هر شکلی ضروری است اگر چه گاهی قطع ان ممکن است به دلیل افزایش وزن سبب افزایش فشار خون بشود.اگر مصرف سیگار ادامه یابد اثر محافظتی درمانهای فشار خون روی بیماریهای قلبی عروقی کم میشود و در صورت قطع سیگار اثرات مفید قلبی و عروقی ان در عرض یکسال در تمام گروه های سنی دیده میشود.
الکل
استفاده زیاد الکل خطر فشار خون و سکته مغزی را زیاد میکند و می تواند درمان فشار خون را دچار مشکل کند.زنان و افراد لاغر به اثرات الکل حساستر هستند.الکل با اثرات پرسور مستقیم و افزایش حساسیت عروق به مواد پر سور در ایجاد فشار خون موثر است.کاهش مصرف الکل سبب کاهش فشار خون میشود و در صورتیکه همراه با کاهش وزن باشد این اثر مشخص تر است.
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021