درمان یبوست ودیورتیکولیت روده :
یبوست ودیورتیکولیت موسوم به "بیماری ها تمدن"بوده وبه نسبت های اپیدمیک مشابه در کشورهای صنعتی رخ میدهند،جایی که یک پنجم جمعیت بزرگسال از یبوست مزمن ودرحدود یک سوم افراد بالای65 سال ازدیورتیکولوز رنج میبرند.دلیل اولیه هردومشکل،یبوست ودیورتیکولوز ،رژیم غذایی سرشاراز غذاهای تصفیه شده و فرایند شده وفقیر ازفیبر غذایی میباشد.فیبرغذایی بدون تغییرازکولون می گذرد وآب جذب می کند بدین ترتیب حجم مدفوع را افزایش داده وآن را نرم میکند .به این شکل حرکات دودی کولون تحریک شده ومدفوع سریع تربه جلو رانده میشود.
فیبرغذایی به مقدار زیاد دردانه کامل غلات،ذرت،سبزی ها ومیوه ها (برگه آلو زرد،برگه سیب ،کشمش و انجیر خشک)،مغزها وحبوبات وجود دارد.افزایش دریافت این غذاهامدفوع را نرم تر کرده وازیبوست جلوگیری میکند.مکمل فیبرمانندسبوس گندم یا ذرت و دانه اسفرزه نیز می تواند مفید باشد. از آنجا که مقادیر زیاد فیبر میتواند نفخ وناراحتی های شکمی ایجاد کند،دریافت فیبر باید به تدریج درطول یک دوره چند هفته ای افزایش یابد . به همراه افزایش دریافت فیبر باید مایعات فراوان (10_8لیوان بزرگ در روز) دریافت شود. در برخی افراد مکمل های کلسیم با دوز بالا ( بیش از 2 گرم در روز) ممکن است یبوست را تشدید نماید.
مکمل های توصیه شده :
ویتامین C :
ویتامین C آب را به درون روده می کشاند و مدفوع را نرم تر می کند. با 250mg شروع کرده و به تدریج تا بهبود یبوست افزایش دهید. به شکل تک دوز صبح ها هنگام برخاستن از بستر بخورید. مقدار توصیه شده 2 g- 250mg در روز می باشد.
فیبر :
فیبر به شکل مکمل های اسفرزه یا میوه های تازه/خشک با آب فراوان خورده شود. با 2-1g شروع کرده و تا حد تحمل افزایش دهید. مقدار توصیه شده 10-5g در روز می باشد.
ویتامین B کمپلکس :
کمبود اسید فولیک می تواند یبوست را تشدید کند.
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021