شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

بلغم چیست ؟

انواع مزاج ها و طبع ها از نظر طب سنتی

به طور کلی طب سنتی طبع افراد را به 4 دسته تقسیم کرده :

1. طبع سرد و تر (بلغمی)

2. طبع گرم و خشک (صفراوی)

3. طبع سرد و خشک (سوداوی)

4. طبع گرم و مرطوب (دموی)

هر یک از این طبع ها رژیم غذایی مخصوص به خود را دارند که باید مطابق با آن شیوه و رفتار زندگی خود را تغییر دهند.

بلغم همان سیستم ایمنی بدن است که مصرف برخی مواد غذایی سبب تضعیف آن می شود و برخی از غذا ها نیز در تقویت آن نقش دارند.

افراد دارای طبع سرد اغلب سفید پوست و ضعیف هستند و کمبود انرژی هستند و در هوای سرد به راحتی گرم نمی شوند بنابراین تغذیه آنها باید به صورتی باشد که طبع سرد بدن آنها را کاهش و با تقویت گرمی بدن موجب تعادل دما شود.

بایدها و نباید ها برای بلغمی مزاج ها

برای افراد بلغمی مزاج غذاهای با طبع گرم و خشک مناسب است به این شرط که متعادل سازی با مصلحات، رعایت گردد.

غذاهای مناسب برای افراد سرد مزاج

افراد بلغمی مزاج باید در مورد مصرفموادغذایی با طبع سردمحتاط باشند. بدن این افراد در برابر انگل ها، میکروب ها و ویروس ها آسیب پذیر تر هستند و برایشان مناسب تر است تا برای تقویت سیستم ایمنی خود از غذا های زیر استفاده کنند :

آب گوشت سنتی با گوشت گوسفند استخوان زیاد و دنبه کم، نخود، زرد چوبه زیاد و فلفل سیاه، بدون رب و یا گوجه فرنگی

انواع آش ها و سوپ ها، با فلفل و زرد چوبه زیاد و ادویه گرم و خشک

انواع خورش ها همراه فلفل، زرد چوبه و نمک طبیعی کافی

غذاهای کبابی و سرخ شده خشک.

گوشت گوسفند و بز پخته شده همراه با چاشنی ‌های گرم مزاج نظیر زیره، دارچین و پیاز

عسل

غذاهای با طبع سرد و تر و غذاهای سرد و خشک برای این افراد مضر هستند. یکی از مهمترین دلایل علمی استفاده نکردن از این نوع غذاها پایین بودن PH آنها است که در بدن ایجاد اسیدوز می کنند .اسیدوز روی اعصاب مرکزی اثر مخربی می گذارد و این سیستم را به مرور فلج می کند . این غذاها نامناسب برای این افرادعبارتند از :

غذاها:

ماهی، آش رشته، اسفناج و ماست، خورشت آلو اسفناج

میوه ها:

هندوانه، توت فرنگی، کیوی، مرکبات، هلودانه ها و حبوبات:دانه کدو تنبل، تخم خیار، تخم هندوانه، تخم کدو، تخم کاهو، تخم کاسنی، نشاسته، خرفه

لبنیات و روغن ها:

شیر، ماست، پنیر، دانه انگور، جو، کشک

ادویه جات و چاشنی ها:

سماق، غوره، لیمو عمانی

نوشیدنی ها و طعم دهنده ها:

دوغ، لیموناد، شربت آلبالو، شربت عناب، آب های با درجه حرارت کمتر از دمای بدن مانند آب سرد ، آب یخ، آب یخچال و آبسرد کن، برای طبع بلغم زیان آور است.

تهیه کننده دکتر شهزاد محمدیان متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیخواص کلم بروکلیصفحه اصلیکرایولیپولیزدستگاه های لاغری و موضعیمقالاتاهمیت لبنیات در تغذیهتغذیه دوران بارداری(1)تغذيه ورزشيCA و تقویت حافظهافتادگی پوستپوست ،مو و زیباییتازه های پزشکیخدمات کلینیکخبرهاي المپيک لندنسوالات پزشکیسايت هاي مرتبطتالار گفتمانپیامهای کاربرانتخفیف ویژه شب عیدسایتهای دیگرمرکزتنحیف و لیزر آرمیتاهدیه نوروزی