شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

سندرم نفروتیک چیست ؟

سندرم نفروتیک

سندرم نفروتیک از نظر کلینیکی به علت عدم وجود هیپرتانسیون ،هماتوری ،کم خونی و احتباس ازت در بدن از گلومرونفریت قابل تشخیص است . دفع پروتئین از ادرار نیز مانند گلومرونفریت از مشخصات این بیماری است ، ولی میزان دفع آن بیشتر است .تجزیه پروتئینهای سرم در سندروم نفروتیک بیش از میزان ان در گلومرونفیت میباشد که این خود اغلب موجب پیدایش خیز وسیعی در بدن میگرددکه در واقع اولین مشکل در راه درمان است .

اولین عامل مهمی که از نظر رژیمی مورد توجه قرار داده میشود ترمیم پروتئینهای هدر رفته ازطریق ادرار است که اغلب مقدار قابل توجهی میباشد . در نتیجه تنظیم و تجویز یک رژیم غنی از پروتئین و محدود از سدیم مناسب وضع بیمار است .

یکی از حالاتی که در این بیماری ظاهر میشود سخت شدن شریانهای کلیوی میباشد که اغلب بعد از 35 سالگی با آرترواسکلروز ظاهر میگردد . این بیماری ممکن است چندسالی با یک دوره بی خطر وجود داشته باشد .

تشخیص سندرم نفروتیک

برای تشخیص سندرم نفروتیک پزشک نخست سابقه پزشکی را بررسی می‌کند. از شما در مورد علائم، هرگونه داروی مصرفی و بیماری زمینه‌ای سوال می‌پرسد. پزشک معاینه فیزیکی شامل مواردی مانند اندازه گیری فشار خون و گوش دادن به قلب را انجام می‌دهد. چندین آزمایش برای کمک به تشخیص سندرم نفروتیک استفاده می‌شود، عبارتند از:

آزمایش ادرار:این نوع آزمایش برای تشخیص مقدار زیادی پروتئین در ادرار مورد استفاده قرار می‌گیرد. در برخی موارد ممکن است از شما خواسته شود تا ادرار را در یک دوره ۲۴ساعته جمع آوری کنید.

آزمایش خون:در این آزمایش‌ها نمونه خون را می‌توان برای بررسی نشانگرهای خونی عملکرد کلی کلیه، سطح آلبومین خون و سطح کلسترول و‌تری گلیسیرید مورد بررسی قرار داد.

سونوگرافی:سونوگرافی برای ارزیابی ساختار کلیه‌ها استفاده می‌شود.

بیوپسی:طی بیوپسی نمونه کوچکی از بافت کلیه جمع آوری می‌شود که برای آزمایش بیشتر به آزمایشگاه ارسال می‌شود که می‌تواند به تعیین علت بیماری کمک کند.

عوارض سندرم نفروتیک

از دست دادن پروتئین از خون و آسیب به کلیه‌ها می‌تواند منجر به بروز عوارض مختلفی شود. برخی از نمونه‌های عوارض احتمالی که فرد مبتلا به سندرم نفروتیک ممکن است تجربه کند عبارتند از:

  • لخته شدن خون: پروتئین‌هایی که از لخته شدن جلوگیری می‌کنند می‌توانند از بین بروند و خطر لخته شدن خون افزایش یابد.
  • کلسترول بالا و‌تری گلیسیرید: کلسترول و‌تری گلیسیرید بیشتری می‌تواند در خون آزاد شود. این امر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.
  • فشار خون بالا: آسیب کلیه می‌تواند ضمن افزایش میزان مواد زائد در خون باعث بالا رفتن فشار خون شود.
  • سوء تغذیه: از دست دادن پروتئین در خون می‌تواند منجر به کاهش وزن شود.
  • کم خونی: کمبود گلبول قرمز برای حمل اکسیژن به اندام‌ها و بافت‌های بدن رخ می‌دهد.
  • بیماری مزمن کلیوی: کلیه‌ها ممکن است با گذشت زمان عملکرد خود را از دست بدهند و به دیالیز یا پیوند کلیه نیاز داشته باشند.
  • نارسایی حاد کلیه: آسیب کلیوی می‌تواند باعث توقف فیلتر مواد زائد کلیه شود که این امر نیاز به مداخله اضطراری از طریق دیالیز دارد.
  • عفونت‌ها: افراد مبتلا به سندرم نفروتیک بیشتر در معرض ابتلا به عفونت‌هایی مانند ذات الریه و مننژیت هستند.
  • غده تیروئید کم کار (کم کاری تیروئید): تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی‌کند.
  • بیماری عروق کرونر: تنگ شدن عروق باعث محدود شدن جریان خون به قلب می‌شود.

تههه کننده دکتر شهزاد محمدیان متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کاهش سلولیت با دستگاه کوبیوگرافیصفحه اصلیدستگاه های لاغری و موضعیکرایولیپولیزمقالاتتغذيه ورزشيافتادگی پوستتغذیه دوران بارداری(1)تازه های پزشکیپوست ،مو و زیباییخدمات کلینیکسوالات پزشکیسايت هاي مرتبطتالار گفتمانپیامهای کاربرانتخفیف ویژه شب عیدسایتهای دیگرمرکزتنحیف و لیزر آرمیتاهدیه نوروزی