تب تیفوئید
تب تیفوئید بیماری عفونی است که منشا آن سالمونلاتیفی می باشد . این عفونت از طریق آب یا شیر آلوده به محتویات روده به انسان منتقل میشود . بهداشت صحیح و اقدامات بهداشت عمومی در جهت پیشگیری کمک زیادی به کاهش موارد ابتلا به این بیماری کرده است .با وجود این طول دوره نقاهت همچنان بسته به درمان تغذیه ای متغیر است .
لکه های پی یر(زخم در مجاری روده که ممکن است خونریزی کند) و اسهال از مشکلات اولیه بیماری است که ممکن است موجب اختلال در جذب گردد. چنانچه این مشکلات زود درمان و برطرف نگردد اغلب به تغییرات وسیع در کبد همراه با بیماریهای پیچیده دیگری در کیسه صفرا و عبور صفرا منجر خواهد شد . ضمنا گاهی خونریزی در مخاط روده و حتی سوراخ شدن آن به صورت عوارض تب تیفوئید ظاهر میگردد.
میزان متابولیسم در طول بالا بودن تب حدود 40تا50 درصد بیش از مقدار طبیعی است و انهدام پروتئینها نیز بسیار شدید یعنی حدودسه برابر میزان آن درحالت سلامت است .
تب تیفوئید چه کسانی را مبتلا می کند؟
بیماری حصبه در مناطق روستایی کشورهای در حال توسعه که در آن سرویس های بهداشتی مدرن وجود ندارد شایع ترین است. کشورهای جنوب و جنوب شرقی آسیا، آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقا و حوزه کارائیب بیشتر تحت تاثیر بیماری تیفوئید قرار دارند. مسافران هنگام بازدید از پاکستان، هند یا بنگلادش بیشتر در معرض خطر هستند.
کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به بیماری حصبه هستند.
علائم تب تیفوئید :
- سردرد.
- لرز
- از دست دادن اشتها.
- درد معده (شکم).
- بثورات “لکه های گل رز” یا لکه های صورتی کمرنگ، معمولا روی سینه یا معده.
- سرفه.
- دردهای عضلانی.
- حالت تهوع، استفراغ.
- اسهال یا یبوست.
تهیه کننده : دکتر شهزاد محمدیان متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021