اثر مکمل گلیسرول در ورزشکاران از دوز ایمن تا دوپینگ
گلیسرول ( گلیسرین ) چربی ساده سه کربنه است که مانند کربوهیدرات متابولیزه میشود .
ساختار سه کربنه گلیسرول اسیدهای چرب رژیم غذایی را برای تشکیل تری گلیسرید کنارهم نگه میدارد . گلیسرول ، جذب کننده قوی آب با ظرفیت بالقوه برای جذب حجم زیادی از آب است .
شماری از ورزشکاران استقامتی گلیسرول را به عنوان ابزاری برای به حداکثر رساندن آب بدن به دلیل ظرفیت آن در حفظ آب ، و نیز توانایی متابولیزه شدن آسان برای تولید انرژی مصرف می کنند . اضافه کردن مقدار کمی گلیسرول به آب ورزشکار، اورا قادر به ذخیره سازی اب بیشتری میکند و این عمل ممکن است به ورزشکار در رقابت های استقامتی که در محیط های بسیار گرم و مرطوب انجام میگیرد ، کمک کند .
به حداکثر رساندن آب بدن ممکن است موجب سفتی عضلانی شود که برای بعضی ورزشکاران ناخوشایند است . البته ورزشکاران نوعی احساس سفتی و کندی را حداقل در شروع مسابقه ، با مصرف مایعات محتوی گلیسرول تجربه میکنند. اما بسیاری از این ورزشکاران ادعا دارند مزایای داشتن آب بیشتر در پایان مسابقه بسیار مهم تر از احساس سفتی در شروع مسابقه است درحالی که دیگر ورزشکاران دچار کم ابی و افزایش دما شده اند ، این ورزشکاران ( مصرف کنندگان گلیسرول ) تازگی بیشتری احساس میکنند.
نکته هشداردهنده:با اینکه بسیاری از ورزشکاران استقامتی از آب حاوی گلیسرول برای افزایش آبرسانی خود استفاده میکنند ، این محصول هیچ وقت به صورت مناسبی از نظر ایمنی امتحان نشده است . از آنجا که گلیسرول بخش معمولی از رژیم غذایی است و سوخت و ساز ساده ای دارد ، بعید است مصرف مقدار کم آن به تنهایی مشکلاتی ایجاد کند . افزایش مقادیر مصرفی گلیسرول ممکن است با سردرد و تاری دید همراه باشد علاوه بر این مشخص نیست که هنگام ذخیره آب اضافی در بدن چه مقدار فشار اضافه روی سیستم قلبی _ عروقی اتفاق خواهد افتاد
تهیه کننده : دکتر شهزاد محمدیان متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021