۱_ ویتامین A:میوه های رنگین و خامه و کره و یا مارگارین و تخم مرغ و جگر . روغن ، جگر ماهی یا کپسول ویتامین A .
۲_ ویتامین گروه B: مخمر یا جگر یا جوانه گندم یا هردو.نان کامل و غلات کامل . برچسب نانهارا بخوانید و اطمینان حاصل کنید مواد رنگین کننده به نان قهوه ای رنگ افزوده نشده باشد .
ویتامین های B ب طور جداگانه : در شیر( B2) در برگهای سبز (B2 اسید فولیک ) در انواع گوشت (نیاسین ) و در لسی تین ( اینوزیتول و کولین ) .
۳_ ویتامین C : مرکبات و یا آب مرکبات ،مقدار کمی در هریک از میوه ها و سبزی های خام و تازه وجود دارد که ممکن است در صورت نیاز با قرص اسید آسکوریک تکمیل شود.
۴_ ویتامین D : روغن جگر ماهی و یا کپسول ویتامینD طبیعی و شیر حاوی ویتامین D .
۵_ویتامین E : جوانه گندم ، روغن تصفیه نشده لوبیای چیتی (سویا ) و دیگر روغن های نباتی کپسول های الفاتوکوفرول استات طبیعی .
۶ _ ویتامین K : بوسلیه باکتری های روده تولید میشود . انسان تندرست درصورت برخورداری از رژیم غذایی مناسب از حیث شیر و اسیدهای چرب اشباع نشده ودر صورتیکه آنتی بیوتیک مصرف نکرده باشد ، نیازی به مراقبت ویژه از این نظر ندارد . خوردن ماست بر شمار باکتریهای روده می افزاید .
بیوفلا و نوئیدها : مرکبات به ویژه ذرات آبدار و سفیدی پوست آن . مقادیر عمده ویتامین C می تواند به بدن یاری رساند اما بطور معمول ضرورت چندانی ندارد .
۸ _ اسید لینولئیک یا اسیدهای چرب اشباع نشده مهم : روغنهای نباتی مانند روغن تخم گل رنگ و ذرت و سویا و بادام زمینی و تخم پنبه . گردوییها و آرده .
ادامه مطلب در مقاله بعد ...
تهیه کننده : دکتر شهزاد محمدیان متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021