نیازهای آبرسانی به دلیل تغییر در میزان تعریق بین افراد ، یا حتی برای همان شخصی که در شرایط مختلف ورزش می کند بسیار شخصی است. میزان عرق تحت متأثر عوامل مختلفی از جمله:
اندازه بدن بدنهایی با جثه ی بزرگ تر بیشتر عرق می کنند
سطح تناسب اندام - ورزشکاران متناسب معمولاً زودتر عرق می کنند
ژنتیک - بعضی از افراد به طور طبیعی بیش از دیگران تعریق می کنند
دما - شرایط گرم و مرطوب میزان عرق را افزایش می دهد
باد - جریان هوا بر روی پوست باعث خنک شدن بدن و کاهش میزان تعریق می شود
شدت ورزش - با افزایش شدت ، میزان تعریق نیز افزایش می یابد.
در طول ورزش ، مایعات برای حفظ حجم خون ، تنظیم دمای بدن و انقباض عضلانی حیاتی است. تعریق راهی است که بدن می تواند دمای بدن را هنگام ورزش حفظ کند اما از بین رفتن مایعات بدن منجر به کم آبی بدن می شود (به عنوان مثال اگر مصرف مایعات به حداقل نرسد). به طور کلی ، بدن توانایی خوبی برای تحمل کم آبی در سطح کم تا متوسط را دارد. با این حال ، با افزایش سطح کمبود آب ، عملکرد می تواند از طریق:
افزایش ضربان قلب
افزایش خستگی
اختلال در عملکرد شناختی (به عنوان مثال مهارت و هماهنگی)
مسائل دستگاه گوارش ، مانند حالت تهوع
افزایش خطر ابتلا به بیماری
با وجود گزینه های زیاد نوشیدنی در حال حاضر ، تصمیم گیری در مورد مناسب ترین مایعات برای شما می تواند مشکل باشد. برای انتخاب بهترین نوشیدنی شما بهتر است به این موارد توجه کنید:
برخلاف آب ساده ، گزینه های لبنی و نوشیدنی های ورزشی حاوی کربوهیدرات و سدیم (نمک) هستند. در صورت استفاده مناسب ، کربوهیدرات می تواند تأثیرات مثبتی بر عملکرد ورزشی داشته باشد ، خصوصاً در هنگام ورزش. سدیم یک الکترولیت مهم است که با کمک به جذب آب از طریق روده و کمک به کم آبی بدن کمک می کند (به عنوان مثال میزان ادرار را کاهش دهید).
میزان و زمان مناسب نوشیدنی به میزان تعریق فرد و شرایط ورزشی بستگی دارد
یک متخصص تغذیه ورزشی معتبر می تواند برای تهیه یک برنامه آبرسانی فردی با شما همکاری کند
اما به عنوان یک استراتژی کلی:
ورزش را به خوبی هیدراته شروع کنید
هنگام ورزش از یک برنامه آبرسانی بر اساس نیازهای فردی خود پیروی کنید
بعد از اتمام ورزش بدن را آبرسانی کنید
به خاطر داشته باشید که شروع یک تمرین مصرف بیش از حد آب هیچ مزیت عملکردی ندارد و در واقع به احتمال زیاد منجر به عوارض جانبی منفی می شود. پرخاشگری بیش از حد با هیدراتاسیون می تواند منجر به نفخ شکم و ناراحتی دستگاه گوارش و نیاز مکرر به ادرار در هنگام ورزش شود. مهم نیست که هنگام ورزش بیش از نیاز خود بنوشید ، زیرا این امر می تواند منجر به بیماری معروف به هیپوناترمی شود (یک مسئله پزشکی که در آن سطح سدیم در خون بسیار رقیق می شود ، که معمولاً در مسابقات استقامت یا استقامت فوق العاده دیده می شود که حجم زیادی از آن کم است مایعات الکترولیت بیش از نیاز شرکت کنندگان مصرف می شود).
امیدوارم اکنون شما درک بهتری از نیازهای آبرسانی داشته. در اینجا خلاصه ای سریع از نکات برای بهینه سازی برنامه هیدراتاسیون آورده شده است:
در طول روز به دنبال ادرار زرد کم رنگ باشید - این نشانه خوبی است که به طور مناسب هیدراته می شوید
از مقادیر زیاد کم آبی بدن خودداری کنید - این می تواند عملکرد را مختل کرده و خطر بیماری را افزایش دهد
بهترین انتخاب نوشیدنی برای جلسات مختلف متفاوت است - طول مدت و شدت تمرین، نیاز به جایگزینی کربوهیدرات و / یا الکترولیت ها و موارد ترجیحی فرد را در نظر بگیرید.
برنامه آبرسانی و زمان نوشیدنی را در حین ورزش به صورت جداگانه در نظر بگیرید - این به میزان عرق ، شرایط محیطی و عملی بستگی دارد
بیشتر بهتر نیست - هیدراته شدن بیش از حد هیچ فایده ای ندارد و خطر عوارض جانبی منفی را افزایش می دهد
برای یک رویکرد متناسب با شرایط فردی خود ، از یک متخصص تغذیه ورزشی معتبر مشورت بگیرید
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021