شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

نحوه مصرف ملاتونین (قسمت دوم)

نحوه مصرف ملاتونین

یک طیف معمولی برای میزان مصرف مکمل های ملاتونین وجود ندارد. افراد به میزان های متفاوتی از ملاتونین حساس هستند. به خاطر همین تفاوت در میزان حساسیت به این ماده، مصرف مقدار کم آن به اندازه میزان استاندارد آن موثر است. در حالی که مصرف استاندارد یا بیشتر آن باعث اضطراب و تحریک پذیری می شود.

برای درمان بیخوابی مصرف 3 میلی گرم از آن یک ساعت قبل از خواب مفید است، اگرچه میزان 1/0 تا 3/0 میلی گرم آن باعث ایجاد خواب در بعضی افراد می شود. اگر مصرف 3 میلی گرم در شب به مدت 3 روز موثر نباشد 6 میلی گرم 1 ساعت قبل از خواب مصرف می شود میزان مفید هورمون وقتی است که فرد خواب آرامی داشته باشدو در طول روز خسته و تحریک پذیر نباشد. برای درمان جت لگ 5 میلی گرم ملاتونین یکساعت قبل از خواب شروع شود تا به میزان مورد نظر برسد و به مدت 5 روز ادامه یابد. میزان مصرف این هورمون برای درمان سرطان خیلی بیشتر (10 تا 50 میلی گرم در روز) است. از ملاتونین به مدت طولانی بدون نظر پزشک استفاده نکنید.

موارد احتیاط

عوارض جانبی جدی در مصرف ملاتونین شناخته نشده است. بی خوابی و کمتر در معرض تاریکی بودن در تولید ملاتونین طبیعی را در بدن سرکوب می کند. بعضی از افراد در اثر مصرف ملاتونین دچار می شوند.

مصرف زیاد یا ناصحبیح ملاتونین آهنگ و ریتم فیزیولوژیک بدن را بهم می زند. ملاتونین همچنین در صورتی که در طول روز استفداده شود باعث خواب آلودگی میشود. اگر بعد از مصرف ملاتونین در شب، دچار خواب آلودگی در صبح شدید میزان مصرف را کمتر کنید.

اگر دچار بیماری خودایمنی نظیر لوپوس، روماتیسم مفصلی یا یک سرطان سیستم ایمنی نظیر لمفوم یا لوکمی هستید، مصرف ملاتونین برای شما خوب نیست. اگر ملاتونین را برای درمان افسردگی استفاده می کنید تحت نظر پزشک باشید. در بعضی از موارد، ملاتونین علایم افسردگی را بدتر می کند.

اگر شما برای کاهش التهاب یا سرکوب سیستم ایمنی از کورتیکواستروییدها استفاده می کنید (برای مثال یک پیوند داشته باشید) از ملاتونین با احتیاط استفاده کنید و همیشه زیر نظر پزشک باشید. ملاتونین می تواند مانع از باروری شود. اگر حامله هستید یا شیر می دهید از ملاتونین استفاده نکنید.

تداخل های احتمالی

ویتامین ب 12 سطح تولید ملاتونین را تغییر می دهد. اگر سطح ملاتونین خون شما پایین میزان ویتامین ی 12 نیز پایین است. مصرف ویتامین ب 12 (5/1 میلی گرم متیل کوبالامین در روز) می تواند باعث بهبود اختلالات خواب شود، زیرا این ویتامین تولید ملاتونین را افزایش می دهد.

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند آسپیرین و ایبوپروفن سطح تولید ملاتونین در بدن را کاهش میدهد. بنابراین بهتر است قبل از خواب از این داروها استفاده نکنید. بتابلاکرها نیز مانع بالا رفتن ملاتونین در شب می شوند.

پروتئین، ویتامین ب 6، نیاسین آمید و استیل کارنیتین همگی به تولید ملاتونین کمک میکنند.

بعضیاز داروهای ضدافسردگی سطح ملاتونین مغز را افزایش میدهند. بنزودیازپین ها مانند والیوم Xanax مانع از تولید ملاتونین می شوند. الکل و کافئین و دیورتیک و بلوک کننده های کانال کلسیم مانع از تولید ملاتونین می شوند.


آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021
کاهش سلولیت با دستگاه کوبیوگرافیصفحه اصلیکرایولیپولیزدستگاه های لاغری و موضعیمقالاتافتادگی پوستتغذیه دوران بارداری(1)تغذيه ورزشيپوست ،مو و زیباییتازه های پزشکیخدمات کلینیکسوالات پزشکیسايت هاي مرتبطتالار گفتمانپیامهای کاربرانتخفیف ویژه شب عیدسایتهای دیگرمرکزتنحیف و لیزر آرمیتاهدیه نوروزی