تغییرات پروفایل اسید امینه در نارسایی کلیه
در غلظت اسید های امینه پلاسما در مبتلایان به نارسایی کلیه تغییراتی دبده می شود. اکثر این بیماران دارای کاهش نسبت اسیدآمینه های ضروری به غیرضروری می باشند که شبیه موارد مشهود در سوء تغذیه می باشد. معهذا، اختلالات اسیدهای آمینه در مبتلایان به نارسایی کلیه را نمیتوان براساس سوء تغذیه توجیه کرد زیرا در افرادی که تغذیه مناسب و کافی دارند نیز مشاهده میشود. این امر پیشنهاد میکند که علاوه بر سو تغذیه تغییراتی در متابولیسم اسید امینه در طی نارسایی کلیه رخ میدهد که موجب مقادیر غیر طبیعی انها در پلاسما می گردد.
سطوح پلاسمایی اسید های امینه branched chain نظیر والین لوسین و ایزولوسین و کتواسید های انها کاهش میابد البته والین به مقایر بیشتری کاهش دارد و مکانیسم بالقوه مسئول کاهش در این نوع اسید های امینه ممکن است مربوط به اکسیداسیون انها در عضله اسکلتی به عنوان عنوان پیامد اسیدوز متابولیک باشد. در مبتلایان به نارسایی کلیه کاهش در غلظتهای پلاسمایی ترئونین لیزین و سرین نیز مشاهده میشود.
کاهش تولید سرین از اسید امینه لیزین در کلیه ممکن است مسئول کاهش سرمی ان باشد تیروزین معمولا کاهش دارد که احتمالا به علت هیدروکسیلاسیون ناقص فنیل الانین است. غلظتهای بالای سیترولین در پلاسما به نظر موجب اصلاح هر گونه کمبود ارژنین در مبتلایان به نارسایی کلیه می گردد. متابولیتهای اسید های امینه محتوی سولفور نیز در خون تجمع می یابد.
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021