شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

هر آنچه که در مورد اچ پیلوری نمیدانید

اچ پیلوری چیست ؟

قبلا تصور میشد که عامل زخم معده یا روده غذاهای تحریک کننده ،فشار روحی ویا اضطراب میباشد بر اساس اثبات اخیر دکتر مارشال اکثر زخم های گوارشی ناشی از یک میکروب به نام هلیکوباکترپیلور میباشد

اچ پیلوری از طریق مواد غذایی و یا از شخص آلوده به فرد سالم منتقل میشود این میکروب در معده انسان در برابر اسید معده مقاومت و تمایل دارد در لایه ی مخاطی محافظتی معده و روده پنهان شده آن را ضعیف کرده و لابع ی زیرین را تحریک میکند

لذا اسید معده از این لایه تضعیف شده عبور میکند و بافت ملتهب شده ی زیرین را میسوزاند لذا به تدریج ابتدا موجب تورم و سپس شکل دهانه آتشفشان در معده و یاروده خواهد شد.همچنین تحریکات مکرر این میکروب میتواند زمینه ساز ایجاد سرطان معده در افراد میشود

علائم شایع

سوزش،پیچش و یا درد شبیه گرسنگی ور ناحیه ی معده که اغلب 1تا3 ساعت بعد از غذا رخ میدهد

ترش کردن و سوزش پشت جناق سینه

دردی که باخوردن بهتر یا بدتر میشود

تهوع و استفراغ

مدفوع قیری رنگ

احساس سنگینی در معده و گاز مضاعف معده

میان H.پیلوری و بیماری زخم پپتیک چه رابطه‌ای است؟

تا قبل از دهه ۱۹۸۰، دانشمندان به دلیل اسید بالای موجود در معده اعتقاد داشتند معده محیطی استریل است و PUD را به اشتباه به فشارهای عصبی و غذاهای پرادویه نسبت می‌دادند. امروزه تحقیقات نشان داده است که سم باکتریایی آزاد شده توسط H.پیلوری و التهاب ناشی از عفونت آن، می‌تواند به لایه پوشاننده معده آسیب رسانده و باعث به‌وجود آمدن زخم‌های پپتیک شود. اگر چه آمارها بسته به منطقه جغرافیایی متفاوت‌اند، اما به‌هر‌حال H.پیلوری عامل شمار زیادی از زخم‌های پپتیک است.

. سرطان معده چیست؟

سرطان گاستریک یا سرطان معده سابقاً به‌عنوان یک موجودیت واحد ملاحظه می‌شد.

امروزه، اپیدمیولوژیست‌ها این سرطان را به ۲ نوع عمده دسته‌بندی کرده‌اند: سرطان گاستریک ناحیه کاردیا (که سرطان یک اینچ بالای معده در جایی که به مری می‌رسد، ایجاد می‌شود) و سرطان گاستریک غیرکاردیا (سرطان در تمام بخش‌های معده). این طبقه‌بندی پذیرفته شد زیرا این دو نوع سرطان معده عوامل خطر متفاوت و الگوهای وقوع مختلف دارند. برای مثال ثابت شده که H.پیلوری یک عامل خطرزای قوی در ایجاد سرطان گاستریک غیرکاردیا است، در حالی‌که ارتباط آن باسرطان گاستریک کاردیا قابل بحث است.

سرطان معده با کشتن تقریباً ۷.۰۰۰.۰۰۰ نفر در سال ۲۰۰۲ دومین علت مرگ‌های ناشی از سرطان در دنیاست. سرطان معده در کشورهای در حال توسعه، رایج‌تر از ایالات متحده است. میزان کلی وقوع سرطان معده در حال کاهش است. با این‌حال، این کاهش عمدتاً در میزان سرطان گاستریک غیرکاردیا دیده می‌شود. در مقابل میزان سرطان گاستریک کاردیا، به‌خصوص در کشورهای غربی مانند ایالات متحده و بسیاری از بخش‌های اروپا، در حال افزایش است. سرطان گاستریک کاردیا در گذشته خیلی غیرمعمول بود.

ابتلا به عفونت H.پیلوری مهم‌ترین عامل خطر در سرطان معده است. این عوامل خطر عبارتند از: ورم مزمن معده (التهاب معده)، سن بالا، مرد بودن، رژیم غذایی پر از نمک، غذاهای دودی یا تحت شرایط بد نگهداری شده و استفاده کم از میوه و سبزی، انواع خاصی از کم‌خونی، کشیدن سیگار و سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان معده.

. سرطان لوزالمعده (پانکراس) چیست؟

سرطان لوزالمعده پانکراس، سرطان غده شش اینچی (شبیه به گلابی باریک) است. پانکراس در پشت معده و جلوی ستون فقرات قرار دارد و شیره‌ای برای هضم غذا و هورمون‌هایی مانند انسولین را تولید می‌کند که به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند.

شیره‌های گوارشی توسط سلول‌های مترشحه خارجی لوزالمعده (پانکراس) و هورمون‌ها توسط سلول‌های مترشحه داخلی آن تولید می‌شوند. حدود ۹۵%سرطان‌های پانکراس در سلول‌های مترشحه خارجی شروع می‌شوند.

دیابت‌های طولانی‌مدت، چاقی و شرایط موروثی خیلی خاص، به‌عنوان عوامل خطرزا شناخته می‌شوند. به‌علاوه، احتمال ابتلای افراد سیگاری به سرطان پانکراس نسبت به افراد غیرسیگاری دو برابر است.

لنفوم بافت لنفاوی لایه موکوزای معده ( MALT ) چیست؟

سرطان بافت لنفاوی لایه موکوزای معده MALT که در معده یا در بافت لنفاوی لایه موکوزای معده تأثیر می‌گذارد نوع نادری از لنفوم غیر هوچکین است که توسط لنفوسیت‌های BB که نوعی سلول ایمنی‌اند، تشکیل شده، و به‌آرامی در لایه پوشاننده معده تکثیر می‌شود. لایه پوشاننده معده، معمولاً فاقد بافت لنفی (سیستم ایمنی) است، اما این بافت تقریباً همیشه در واکنش نسبت به کولونیزه شدن لایه پوشاننده معده توسط باکتری H.پیلوری، ظاهر می‌شود. لنفوم MALT تقریباً ۴% تمام لنفوم‌ها را تشکیل می‌دهد.

>

آیا شواهدی مبتنی بر اینکه عفونت H.پیلوری خطر سرطان معده را افزایش می‌دهد، وجود دارد؟

بسیاری از مطالعات نشان داده است که ارتباطی میان عفونت H.پیلوری و سرطان‌های گوارشی وجود دارد.

در سال ۱۹۹۴، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) علی‌رغم نتایج متعارض به‌دست آمده در آن زمان، H.پیلوری را به‌عنوان سرطان‌زا یا عامل وقوع سرطان طبقه‌بندی و معرفی کرد.

از آن زمان کولونیزه شدن معده توسط H.پیلوری، یک عامل خطر مهم در سرطان‌های گوارشی به‌شمار آمده است. با این‌حال، این هم‌پیوندی، بسته به ناحیه معده، متغیر است. در سال ۲۰۰۱ یک تحلیل ترکیبی از ۱۲ مطالعه در خصوص سرطان معده و H.پیلوری، برآورد کرد که احتمال سرطان گاستریک غیرکاردیا، در مبتلایان به H.پیلوری، شش برابر بیش‌تر از افراد غیرمبتلاست. داده‌ها نشان می‌دهند که عفونت ناشی از H.پیلوری، نقش مهمی در ابتلا به سرطان گاستریک غیرکاردیا دارد اما ارتباط آن با سرطان گاستریک کاردیا خیلی روشن نیست.

چه شواهدی نشان می‌دهد که عفونت H.پیلوری، خطر سرطان لوزالمعده (پانکراس) را افزایش می‌دهد.

یافته‌های مبتنی بر مشاهدات نشان می‌دهند بسیاری از کسانی که برای درمان زخم‌های پپتیک تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند، تا ۲۰ سال پس از جراحی مبتلا بهسرطان پانکراس شده‌اند. به‌علاوه، یک بررسی نشان داد که از میان ۹۲ بیمار مبتلا به سرطان لوزالمعده (پانکراس)، آزمایش H.پیلوری ۶۵۵% آنها مثبت بود در حالی‌که نتیجه این آزمایش تنها برای ۴۵% از شرکت‌کنندگان غیرسرطانی گروه تحت‌نظر مثبت بود.

گرچه مطالعه، برروی گروه کوچکی از افراد انجام گرفت و بیماران تا زمانی که مبتلا به سرطان تشخیص داده شدند، برای ابتلا به H.پیلوری آزمایش شده بودند، اما این بررسی نتیجه‌گیری کرد که ارتباط مستقیمی میان H.پیلوری و سرطان بادامه معده (پانکراس) وجود دارد.


آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیخواص کلم بروکلیصفحه اصلیدستگاه های لاغری و موضعیکرایولیپولیزمقالاتCA و تقویت حافظهافتادگی پوستاهمیت لبنیات در تغذیهتغذیه دوران بارداری(1)تغذيه ورزشيپوست ،مو و زیباییتازه های پزشکیخدمات کلینیکخبرهاي المپيک لندنسوالات پزشکیسايت هاي مرتبطتالار گفتمانپیامهای کاربرانتخفیف ویژه شب عیدسایتهای دیگرمرکزتنحیف و لیزر آرمیتاهدیه نوروزی