شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


کرایولیپولیز چندوجهی با

کادر درمان

رفع چاقی موضعی

پيام كوتاه سلامتي

درمان افتادگی و شلی پوست

آدرس مطب

مشاوره ورزشکاران حرفه ای

رفع خطوط ناشی ازبارداری

آیا شکلات یک خوراکی ضد استرس است ؟

تمایل شدید نسبت به شکلات،اشتیاق به مصرف یک ماده دلپذیر را نشان می دهد.نوشته های علمی در این مورد پیشنهاد می دهند،جاذبه لذت بخش شکلات(چربی،شکر،مزه و بوی خوش)عامل اصلی در اینگونه تمایلات شدید هست.مشخص شده است،کپسول هایی که یک بخش دارویی آنها از شکلات هست،اثربخش تر هستند و فقط خود شکلات قادر است تمایل شدید به شکلات را ارضا نماید.وجود رابطه ای بین خلق منفی و تمایل شدید به شکلات گزارش شده است.برای مثال مشاهده گردیده وقتی برای افراد موسیقی م انگیز نواخته شد،دریافت شکلات افزایش یافت در حالیکه دریافت carob(میوه درخت خرنوب)بیشتر نشد.چندین نوع ماده فعال بیولوژیک مانند پیش سازهای نوروترانسمیتر(فنیل آلانین و تیروزین)،متیل گزانتین (کافئین و تئوبرومین)،آمین های بیوژن فنیل اتیل آمین و تیرامین و اسیدهای چرب شبیه به کانابیوئید در شکلات وجود دارند.پیشنهاد شده است جاذب شکلات باعث افزایش تولید سروتونین،تامین متیل گزانین،فنیل اتیل آمین یا منیزیم می گردد.

ممکن است شکلات توسط برخی از افراد به طور خود درمانی برای به تعادل رساندن سطوح پایین نورترانسمیترهای مؤثر در تنظیم خلق،دریافت غذا و رفتارهای وسواسی مورد استفاده قرار گیرد.در یک تجربه آزمایشگاهی،اثرعصبانیت، ترس، غم و خوشحالی(که از طریق فیلم تلقین شدند)بر پاسخ های لذت جویانه نسبت به شکلات مورد معالعه قرار گرفت.پاسخ های لذت جویانه در زمان خوشحالی بیشتر از موقعی بود که هیجانات منفی وجود داشت.بنابراین اثرات هیجان بر پاسخ های لذت جویانه نسبت به شکلات قوی تر از اثرات محرومیت بود.در حقیقت شواهد کمی موجود است که پیشنهاد می دهند،تمایل شدید نسبت به شکلات نشان دهنده نوعی نیاز فیزیولوژیک است.

به نظر می رسد موادی که شبیه دارو بوده و در داخل شکلات وجود دارند هیچگونه اثر فیزیولوژیک ندارند،زیرا مقدار این مواد آنقدر پایین است که مممکن نیست مقادیر فعالی از آنها به طور فیزیولوژیک مورد مصرف قرار گیرد.بعلاوه شکلات آنقدر پروتیئن دارد که بتواند سنتز 5-HT را تشدید نماید. عمده ترین توجیه بیولوژیک می تواند این باشد که شکلات همانند سایر خوراکی های خوش طعم،باعث آزاد شدن اندروفین از مغز می گردد.اغلب شواهد پیشنهاد می دهند،تمایل شدید نسبت به شکلات نشان دهنده نوعی رغبت به مصرف کردن یک خوراکی دلپذیر است که آزاد شدن اندروفین را تحریک می کند.مواد غذایی چرب و هم شیرین،مزه دلپذیری دارند:شکلات از لحاظ شیرینی و مقدار چربی،ترکیب ایده آلی هست.خوراکی هایی که مزه خوشایند دارند،باعث آزاد شدن اندروفین از مغز می شوند.داروهایی که مانع فعالیت اندروفین می شوند اثر دریافت مواد غذایی خوش طعم مانند شکلات را کاهش می دهند.


آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم
تلفن : 22366770 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیخواص کلم بروکلیصفحه اصلیکرایولیپولیزدستگاه های لاغری و موضعیمقالاتتغذيه ورزشيCA و تقویت حافظهافتادگی پوستاهمیت لبنیات در تغذیهتغذیه دوران بارداری(1)پوست ،مو و زیباییتازه های پزشکیخدمات کلینیکخبرهاي المپيک لندنسوالات پزشکیسايت هاي مرتبطتالار گفتمانپیامهای کاربرانتخفیف ویژه شب عیدسایتهای دیگرمرکزتنحیف و لیزر آرمیتاهدیه نوروزی